Vasárnap délelőtt az Anonymous hackercsoport magyar tagjai feltörték az Alkotmánybíróság honlapját. Az alaptörvénre mutató hivatkozás kiválasztása után, a hackerek által "módosított" szöveggel találkozhat az olvasó.
Idézetek a csoport által átírt alaptörvényből:
"Valljuk, hogy a zsarnok eszmék, uralkodók, diktátorok csupán a történelem rövid szakaszai, mely zsarnokságot a nép bármikor elmozdíthat, lázadhat ellene."
"d) november 5. napja, az 1605. évi Guy Fawkes emlékére."
"(4) A tankötelezettség 20 év, melyet a tanulni vágyó és az őt oktató a lehető legnagyobb tudásával és kitartásával jellemző életszakasz."
"(5) Az informatikában dolgozók 2^5, azaz 32 évesen a fizetésük 150%-ával nyugdíjba mehetnek, továbbá nyugellátás mellett adómentességet élvezzenek."
"l) teljes jogkörrel felhatalmazza az Anonymous csoportot, hogy felléphessen minden elnyomás, zsarnokság, és azok elkövetőivel szemben. Az önkényes elnyomókkal szembeni fellépőkkel teljes amnesztia van"
"(9) Az Anonymous és más önszerveződő informatikai csoportok, egyének kötelezhetők arra, hogy az országot érő külső és belső fenyegetések ellen fellépjen. Az ilyen csoportok felruházhatók a fenyegetésekkel szembeni korlátlan jogkör gyakorlására."
"Mi légió vagyunk. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Ezt várják tőlünk."
(Kuruc.info)
Friss: Cikkünk megjelenése után az Alkotmánybíróság honlapjáról eltávolították az alaptörvényre mutató hivatkozást.
Direkt linken keresztül a jelenleg teljesen üres oldal érhető el: