Frissítés: Több helyi, vagy a közelben rokonokkal rendelkező olvasónk jelezte, hogy a berzéki gyilkosság elkövetői cigányok, az áldozat viszont magyar. Ezen állítás egyik felét támasztja alá az alábbi videó is, melyben megszólal a meggyilkolt ember felesége, s egyértelmű, hogy sajnos magyar családról van szó. Az elkövetés módja - ráadásul a pultusnő megtámadása - viszont egyáltalán nem magyarokra vall...

Néhány olvasói levél, illetve facebookos hozzászólás:
1. Tisztelt Szerkesztőség!
Szombati nap kora este a Borsod megyei Berzéken egy cigányhorda rontott be egy kocsmába, bántalmazták a pultosnőt, és meggyilkoltak egy sörét békésen iszogató, középkorú magyar férfit. Megjegyzem, aznap éjszaka folyamatos késelések voltak megyeszerte, a cigányok nem nyugodtak! Kérném Önöket, hogy járjanak az ügy után, és írjanak róla az oldalukon!
Köszönet!
Szebb jövőt!
 
2. Tisztelt Szerkesztőség!
Biztos forrásból tudjuk: a berzéki gyilkosok is cigányok voltak. Egy olyan faluban, amit eddig még elkerült a nagyobb méretű cigánybűnözés.
 
3. Kedves Hozzászólók!
Csak tudatni szeretném mindenkivel, hogy akit a kocsmában agyonvertek, az egy tisztességes, dolgozó magyar ember volt, aki épp rosszkor volt rossz helyen, maga után hagyva egy 12 éves kislányt és feleségét.
 
4. Berzéken akit megöltek, egy csendes magyar volt. Az elkövetők cigányok.
 
A tegnapi hír: Két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, Berzéken és Hejőszalontán is gyilkosság miatt nyomoz a rendőrség, a szombaton elkövetett bűncselekmények gyanúsítottjait őrizetbe vették - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap.
Gaskó Bertalan tájékoztatása szerint Berzéken két család korábbi nézeteltérése fajult el, az egyik család „felfegyverkezve” bement a másik lakásába, ott dulakodni kezdtek, s a támadók egyike megszúrt egy 21 éves fiatalembert. A sértettet súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást.
A szóvivő közlése szerint az ügy azonban itt nem ért véget, röviddel ezután ugyanis a támadók közül két férfi bement a helyi kocsmába, ahol összeszólalkoztak egy szintén helyi, 46 éves férfival. Ezt követően távoztak, majd többen, botokkal visszatérve, olyan súlyosan bántalmazták a férfit, hogy áldozatuk életét vesztette. Az ügyben emberölés miatt indult eljárás, a rendőrség öt embert vett őrizetbe, kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.
A szóvivő a másik esetről elmondta: Hejőszalontán szombat este ittas emberek keveredtek utcai szóváltásba, s eközben egy 44 éves bőcsi férfi megszúrt két embert. Egyiküket, egy 19 éves helyi lakost súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, de ott belehalt sérüléseibe. A másik sértett, egy 39 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség a bőcsi férfit őrizetbe vette, a hatóság kezdeményezi előzetes letartóztatásba helyezését.
(MTI)