Az ATV helyszíni forrásból úgy értesült, hogy egy tapolcai színesfém-kereskedőt és feleségét gyilkolták meg csütörtökön. Helyszíni értesüléseik szerint H. László és felesége torkát elvágták, a veszprémi rendőrkapitányságról azonban közölték: haláleset valóban történt, de az idegenkezűséget egyelőre nem tudják megerősíteni.
Komoly rendőri egységek érkeztek csütörtökön Tapolcára, ahol lezárták a Kölcsey utcát, és teljes hírzárlatot rendeltek el. A tévé informátora szerint a zsákutca végén lakott nagy házában H. László és családja. Úgy tudják, ezt a cigány házaspárt gyilkolták meg.
A tehetős színesfém-kereskedő értesüléseik szerint drága autókkal rendelkezett, és rendszeresen sofőrrel, valamint testőrrel járt, az a hír járta róla, hogy alvilági kapcsolatokkal, orosz-ukrán szálakkal is rendelkezett. Tapolcán több színesfém-kereskedő család él, de "nem ápolnak szoros barátságot". Az ügy vélhetően elég komoly, mert számos "külső" rendőr érkezett a helyszínre.
A veszprémi kapitányságon megerősítették, hogy valóban történt egy kettős halál, egy középkorú férfi, valamint egy nő holttestét találták meg. De - ahogy Kómár Viktória sajtóreferens fogalmazott - a nyomozás eddig nem állapította meg az idegenkezűséget. Arra a kérdésre, hogy a férfi valóban vállalkozó volt-e, a szóvivő azt felelte: nem tart még ott a nyomozás. A rendőrség a későbbiekben közleményben ígért bővebb tájékoztatást.
(ATV nyomán)