Hűtlen kezelés miatt nyomoznak az ajkai önkormányzatnál, a rendőrség az ügyben három személyt gyanúsít - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel pénteken.

Schwartz Béla ismét repülni fog?
A Magyar Nemzet pénteki számában jelent meg, hogy hűtlen kezeléssel gyanúsította meg Schwartz Bélát, az iskolákat a Hitgyülinek átpasszoló ajkai MSZP-s polgármestert a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.
Léber Gabriella az MTI-nek elmondta: egy, már létező járda megépítésére összesen 10,7 millió forintot fizettek ki a polgármester irányításával, amely az ajkai Park Center mögött található. A kivitelezővel 2008 májusában kötött szerződést az önkormányzat, de a képviselő-testület csak a júniusi ülésén fogadta el az erre vonatkozó költségvetési módosítást úgy, hogy a szerződés addigra már megköttetett, ezt a tényt azonban nem közölték a testülettel - közölte a sajtóreferens.
Hozzátette: a képviselőknek arról sem volt tudomásuk, hogy az érintett járdaszakaszt a Park Center kivitelezése során a beruházó már 2008 márciusában megépítette, sőt április 16-án hivatalosan át is adta.
A kivitelező mindkét esetben ugyanaz a cég colt, melynek tulajdonosa a gyanúsítottak egyike, aki szintén önkormányzati képviselő. Az eljárás harmadik gyanúsítottja az önkormányzat építésügyi irodájának akkori vezetője - áll a rendőrség közleményében.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: