Néhány "fiatal" megtámadta a kormányzó frissen felállított csókakői szobrát - értesült a Kuruc.info.
Zoom
A fénykép az avatáson készült
A szobrot napi 24 órában őrző nemzetiek az Új Magyar Gárdával karöltve elfogták az elkövetőket, a rendőrség már a helyszínen tartózkodik, az intézkedés folyamatban van.
Frissítés: A gárdistákat vegzálják
Olvasónk írja: Csókakőn három ismeretlen meg akarta rongálni a napokban felavatott Horthy-szobrot. Az alkotást Dániel Péter korábbi elmebeteg tette miatt állandóan őrzik, így a szobor környékén tartózkodó hazafiak, gárdisták elkapták őket, majd megkötözték mindhármukat. A magyar rendőrség is a helyszínre érkezett, épp elő kívánják állítani - a gárdistákat...
A három fiatal Budapestről érkezett a szobor megrongálásának szándékával, HZH-944-es rendszámú fehér Skoda Fabiával. Épp a Móri Rendőrkapitányságra viszik őket, azonban a gárdistákat is tovább vegzálják, holott a Btk. kimondja, hogy a bűnelkövetőket bárki visszatarthatja a rendőrség megérkezéséig, a gárdisták tehát jogszerűen jártak el.
Frissítés 2: Ferenczi Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője a helyszínre tart.
Frissítés 3: Megérkezett a helyszínre Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő és Árgyelán János, a Jobbik Fejér megyei elnöke.
A három fiatalt nem tudja elvinni a rendőrség, ugyanis autójukkal együtt kívánnak távozni, amit a gárdisták nagyon helyesen nem akarnak megengedni.
Ferenczi Gábor most fog tájékozódni a helyszínen tartózkodó rendőrvezetőtől.
Frissítés 4: Közben a helyszínre érkezett egy 6 fős rendőralakulat, rohamsisakkal és könnygázzal felszerelve, valamint Komárom-Esztergom megyei gárdisták is.
Ferenczi Gábor továbbra is a helyszínparancsnokra vár.
Frissítés 5: Az egyik elkövető a jelenlegi helyszínparancsnok állítása szerint a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetének vezetője.
Markovics Zsolt, az Új Magyar Gárda nyugati dandárparancsnoka tárgyal a rendőrséggel. A hazafiak megelégednének azzal, ha a három elkövetőből kettőt rendőrautóval vinnének el, a harmadik ebben az esetben a saját autójával távozhat.
Frissítés 6: Győztek a hazafiak: két elkövetőt rendőrautóba ültettek, a harmadik elvihette az autót. A Gárda nagy taps közepette vonult le a térről.
A helyszínen tartózkodik még Kummer Ákos, a Jobbik Jogsegélyszolgálat ügyvédje, Mező Balázs fehérvári elnök és Krausz Attila Fejér megyei közgyűlési képviselő.
Frissítés 6: A szobrot megvédő és az antimagyarokat feltartóztató hazafiak:
Zoom
Képek az elkövetőkről:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Nevek és Facebook-adatlap (a Szent Korona Rádió jóvoltából):
Szarvas Koppány Bendegúz - DK Ifjúsági Tagozat vezetője:

Zoom

Igazi kommunista féreg
Kovács Alex (a.n.: Klein Dóra):
Zoom
Zoom
Nem, nem Steiner Kristófot látják, ez egy másik buzi zsidó
Várjuk a további információkat!
Frissítés 7: A Népszabadság cikke: a gonosz gárdisták és az ifjú demokraták:
Gárdisták támadtak a DK aktivistáira a Horthy-szobornál
A Magyar Gárda több tagja megtámadta a Demokratikus Koalíció aktivistáit a csókakői Horthy-szobornál. Az atrocitás azután történt, hogy az aktivisták tiltakozó feliratokat helyeztek el a szobron.
Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke közleményben számolt be a történtekről. Mint írta, kedd délután a DK aktivistái keresték fel a frissen felavatott csókakői Horthy-szobrot. Feliratokat kívántak elhelyezni rajta. Az A4-es papírokra a Horthy-korszak idején elfogadott zsidótörvények néhány passzusát nyomtatták ki.
Így kívánták felhívni a figyelmet arra, hogy ma a Fidesz és a Jobbik által demokratikusnak feltüntetni igyekezett rezsim olyan döntéseket hozott, amelyek súlyosan korlátozták a magyar emberek életét és szabadságát. Végső soron pedig Horthy politikája egymillió magyar ember halálát okozta – írta Molnár.
Az ügyvezető alelnök szerint az aktivisták nem tettek kárt a szoborban, de alighogy kitették a feliratokat, megjelent néhány, a környéken járőröző, magát az amúgy betiltott Magyar Gárda tagjaként megnevező személy, és inzultálni kezdték a demonstrálókat.
A közlemény szerint Szarvas Koppány Bendegúz, az Ifjú Demokraták elnökének ruháját elszakították. Majd újabb gárdisták érkeztek, és "Gárda, vigyázz!" vezényszóra körbevették a helyszínt elhagyni igyekvő DK-aktivisták kocsiját.
Végül megérkezett a rendőrség, és megkezdődött az igazoltatás. A gárdisták által szidalmazott rendőrök is újabb erősítést hívtak, és felszólították a gárdistákat, hogy ne tegyenek kárt az autóban. A hangos hazaárulózás és kialakuló lincshangulat közepette a rendőrök azzal oldották meg a helyzetet, hogy kimenekítési szándékkal bevitték a rendőrségre a DK aktivistáit, akiket kihallgattak. A kihallgatásról jegyzőkönyv is készült. Az incidens azzal zárult, hogy a gárdisták és a demonstrálók is feljelentést tettek.
A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja a Fidesz és a Jobbik közös akaratából burjánzó Horthy-kultuszt, egyúttal tiltakozik az ellen, hogy egy betiltott félkatonai szervezet tagjai grasszáljanak az utcán, inzultálva, megfélemlítve békés tiltakozókat. A DK büszke arra a négy fiatalra, akikben volt bátorság, hogy felemeljék szavukat a Magyarországot Hitler oldalán háborúba sodró rendszer névadója ellen.
A fekélyszerűen terjedő Horthy-kultusz árt Magyarországnak, hazánk nemzetközi megítélésének, és ebben súlyos felelőssége van Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki talán fel sem fogja tettei súlyos következményeit. A Demokratikus Koalíció a jövőben is minden lehetséges módon és fórumon tiltakozni fog a néhai kormányzót rehabilitálni, szalonképessé tenni igyekvő gesztusok ellen – zárul Molnár Csaba közleménye.
(Kuruc.info)
Frissítés 8: Itt a vén gyurcsányista neve és FB-oldala is:
Zoom