Hétfői hatállyal kilép a Jobbikból Szegedi Csanád, de "valószínűleg" nem adja vissza európai parlamenti képviselői mandátumát, amire a párt országos elnöksége felszólította. Erről Szegedi Csanád nyilatkozott az MTI-nek hétfőn.

Az EP-képviselői mandátumáról ha akarna, sem tudna lemondani, hiszen nyári szünet van az Európai Parlamentben; így csak ennek végeztével - augusztus végén, szeptember elején - hozza meg erről a döntést, de most úgy látja, "nagy az esélye" annak, hogy EP-képviselő marad - nyilatkozta Szegedi Csanád.
A képviselő hangsúlyozta: nem élt vissza uniós pénzekkel, semmilyen törvénytelenséget nem követetett el, és ezt be is fogja bizonyítani.
Videó Vona Gábor sajtótájékoztatójáról:
Frissítés: Szegedi Csanád az InfoRádiónak nyilatkozott:
Korábban írtuk: Ellenszavazat nélkül: mandátuma visszaadására szólította fel Szegedi Csanádot a Jobbik elnöksége
A Jobbik országos elnöksége hétfői ülésén ellenszavazat nélkül úgy döntött, hogy európai parlamenti képviselői mandátumának visszaadására szólítja fel Szegedi Csanádot - jelentette be Vona Gábor a tanácskozást követően.
A Jobbik elnöke hozzátette: Szegedi Csanádot már értesítették a döntésről, akitől az elnökség keddig vár választ; ha az EP-képviselő nem mond le megbízatásáról, akkor etikai vizsgálatot indítanak párttagságával kapcsolatban.
Vona Gábor hangsúlyozta, hogy a döntésnek semmi köze nincsen Szegedi Csanád zsidó felmenőihez. Nem emiatt szólítják fel a lemondásra az EP-képviselőt, hanem mert a néhány hete nyilvánosságra került - és a Jobbik elnökségének hétfői ülésén hitelesnek minősített - hangfelvételen "Szegedi Csanád uniós pénzeket ajánlott fel az azóta elítélt és többször is a nyomozó hatóságok látókörébe került Ambrus Zoltánnak, aki zsidó származásával zsarolta őt" - mondta az ellenzéki pártvezető.
(MTI nyomán, videó: Ultra Media)
Kapcsolódó: