Olvasónk írja:
Adjon az Isten, kurucok!
Egész utcahossznyi vasrácsot loptak el a Fidesz-kormány rejtett erőforrásai közterületről Budakeszin, a Petőfi utcában. Mellékelve a fényképek:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
A felháborodott lakók bejelentése a fideszes többségű önkormányzatnál süket fülekre talált: "Nincs pénz a rácsok pótlására, a balesetveszély elhárítása érdekében jelöljék meg a fedetlen gödröket a lakók!"
Nem igazán láttunk helyszínelő rendőröket sem a területen, holott az eset már néhány napja történt, és az önkormányzat a lakossági bejelentés után nyilván azonnal értesítette a hatóságokat... (Valószínűleg más lenne a helyzet, ha például egy holokauszt-emlékműben esett volna kár, ám szerencsére ilyen létezéséről egyelőre nem tudok Budakeszin.)
A "nincs pénz"-hez két dolgot fűznék hozzá:
1. A fideszes városvezetés egyik első lépése az volt, hogy saját munkakörülményeiket luxusszínvonalúra javítsák, azaz több százmillió forint értékben építettek, a régi épület egy részét is felhasználva, új városháza-épületet - saját borpincével(!).
A városházára az egyszerű lakos egy évben átlagosan 1-2 alkalommal, vagy annál is ritkábban tér be ügyeinek intézésére, ugyanakkor az itt lakók által Budakeszin rendszeresen használt közterületek elhanyagoltak, koszosak, gazosak.
A városháza építkezéssel kapcsolatos visszaéléseiről valószínűleg egy-két kommentelő részletesebben is be fog tudni számolni.
2. Az önkormányzat által eltapsolt pénz és a nemtörődömség eredménye, hogy az elhanyagolt közterületeken a balesetveszélyes kátyúkat már maguk a lakók próbálják meg eltüntetni, ugyanis az önkormányzat ezen a téren sem nagyon töri magát.
Világújdonság, ám valószínűleg a Fidesz a jövő évi választási kampányában nem fog eldicsekedni vele, hogy a településen található a világ első, félig-meddig illegalitásban működő zugkátyúzó csoportja, akik megelégelték az önkormányzat érdektelenségét, és saját kezükbe vették a problémák megoldását (mint például anno a Magyar Gárda). Saját honlapjuk is van, érdemes elolvasni: http://zugkatyuzo.friweb.hu/
Szebb jövőt!