Olvasónk levele:
A Kőröstej Kft. üzemeiben a legtöbb munkajogi szabályzatot megszegve dolgoztatják az embereket. Ez különösen érvényes a barcsi üzemre, a Dráva Tejre.
A legtöbb dolgozónak - mikor nem tudott munkát biztosítani a cég -, a szabadságát vette el. Így sok dolgozónak már csak pár nap szabadsága maradt. A melósok (mint az jellemező Magyarországon) minimálbért keresnek. Ezért a nevetséges összegért szinte gyermekként bánnak velük. Sokszor wc-re sem engedik ki őket. A túlórákat és a hétvégi pótlékokat nem fizetik ki, vagy ha kifizetik, több havi csúszással. A bérpapírok átláthatatlanok.
A cégcsoport tulajdonosa Riad Naboulsi jó kapcsolatot ápol a kormány bizonyos képviselőivel, ezért tud ilyen gyalázatos módon bánni az emberekkel. Hiába volt számtalan feljelentés a cégcsoport ellen, semmi változás nem történt. A kizsákmányolás felett szemet huny a munkafelügyelet.
Meddig lehet így bánni Magyarországon a dolgozókkal, akik megtermelik a hasznot a cégeknek, és akik megtermelik az élelmiszert az országnak, és biztosítják az exportot külföldre? Azt kell hogy lássam, kis hazánkban rabszolgaként bánnak a munkásosztály képviselőivel.
Önökhöz azért fordulok, hátha foglalkoznak az üggyel, és napvilágot látva megváltoznak a munkakörülmények sok magyar munkahelyen, köztük a Kőröstej cégcsoportjaiban.
Nevemet nem merem leírni, mert félek a megtorlástól és a munkahelyem elvesztésétől!
Tisztelettel:
Egy magyar kizsákmányolt