Alább olvasható a levele:
Egy nehéz anyagi körülmények között élő, elkeseredett pár és 4 hónapos gyermekük kér segítséget az együtt érző emberektől.
Schmidt Tamás vagyok, 40 éves, családommal Ormosbányán élek.
2012 márciusában diagnosztizáltak nálam egy 18 cm-es rosszindulatú daganatot a vékonybelemen, amit kioperáltak. Egy kormányrendeletnek köszönhetően az OEP nem ad rá gyógyszer-támogatást, csak akkor ha a májban is megjelenik a daganat. 2012-ben így nem voltam rá jogosult.
A 2014. július 7-i CT-vizsgálat során újra daganatot diagnosztizáltak (2014. július 23-ra vagyok előjegyezve műtétre), ezúttal mind a vékonybél falán, mind a májban, így már jogosult vagyok a gyógyszerre (Glivec, támogatás nélkül több mint 600 000 Ft az ára). Mit is mondhatnék? Az orvosok mindig azt hajtogatják, hogy időben kell orvoshoz menni és időben kell elkezdeni a kezelést...
2013-ban, a műtétem után elindítottam a leszázalékolásomat. Megítéltek 85%-ot, de a Fidesz olyan törvényt hozott, hogy nem azt nézik, hogy hány évem van bedolgozva, hanem a beadástól visszamenőlegesen 5 évet néznek, amin belül 1095 Tb-biztosított napnak kell meglenni, nekem pedig sajnos nem volt, csak 788, mert az utolsó 5 évben nem sokat tudtam dolgozni a betegségem miatt. Így az önkormányzattól az egészségkárosodottak rendszeres szociális segélyére vagyok jogosult, ami 25 600 Ft. A párom a pici gyermekünkre kap 39 300 Ft-ot, mindebből a megélhetés mellett a költségeket is finanszírozni kell.
Nagyon el vagyunk keseredve, hogy mi lesz a jövőben, hogyan fogjuk normális, tisztességes körülmények között felnevelni gyermekünket, ezért szívesen fogadnánk bármilyen segítséget, mivel tudjuk, hogy vannak még jó és segítőkész emberek. Ezért is írom le történetünket, hogy lássák az emberek, milyen sorsok, életek mehetnek tönkre rosszul meghozott törvények, döntések által. A parlamentben olyan döntéseket hoznak, mely a saját érdeküket szolgálja, nem a szegényekét, felesleges dolgokra van pénz, miközben az egészségügy romokban hever, a beteg emberek gyógyulása és gyógyszeres kezelése másodrendű!
Orvosi leleteimet mellékelten csatolom, hogy ezzel is bizonyítsam betegségem valódiságát. (A szerkesztőségben.)
Elérhetőségünk:
Schmidt Tamás
3743 Ormosbánya
Sport út 10.
Telefonszám: 06-20/586-4563
Köszönjük szépen, ha valaki tud segíteni!