Gábor szenvedélybeteg, drogos, heroinista. Az emberek többségének fogalma sincs erről a betegségről, nem is tekintik annak, megvetik, elítélik, elfordulnak a szerfüggőktől. Azt gondolják, csupán akaraterővel vagy egy szakszerű orvosi kezelés vállalásával – mint egy tüdőgyulladásból –, ki lehet gyógyulni belőle.
Ez a betegség gyógyíthatatlan, egyetlen dolgot tehet a függő, miután belátta ezt: megpróbál tünetmentesen élni. Nem sokat változtat sem a saját kínjain, sem a környezetének okozott szenvedéseken az, hogy a függőnek sikerül valamilyen módon megállnia, hogy ne fogyasszon szert. Ezzel csupán a „száraz függőség” állapotába jut. Teljes értékű életet csak akkor tud élni, ha emellett elkezd józanodni, azaz teljes őszinteséggel szembe tud nézni tetteivel, valódi énjével, és változtatni tud azon.
A szabadulás nagyon kevesek számára adatik meg. Szinte csak annak van esélye, aki önsegítő csoportokban, egy felsőbb erő, vagyis Isten közreműködésében vetett hittel küzd az életéért. Gábort egy NA (Narcotics Anonymous = Névtelen Drogfüggők) gyűlésen ismertem meg. A fiamat kísértem el, aki nyolc éve fogyasztott már könnyű drogokat. Ha van olyan hely, ahol nem számít a származás, az iskolázottság, a bőrszín, akkor ez az. Egyetlen dolog, ami itt összeköti az embereket: az a vágy, hogy megszabaduljanak a szertől.
Nagyon sokat köszönhetek Gábornak. A fiamnak nem nyújtott szabadulást a csoportterápia, így Gábor, aki már két éve kiegyensúlyozott józanodó volt és csoportot vezetett, segített bejuttatni őt egy rehabilitációs intézetbe. A fiam stabil és biztatóan halad, Gábor azonban visszaesett. A szenvedélybetegségre jellemző, hogy akár évtizedes józanság után is a visszaesés bármikor bekövetkezhet. Bár ezt jól tudom, mégis nagyon megrázott a hír.
Gábor most újra megpróbál talpra állni. Jár csoportra, megpróbált egy „rehabot” is, de otthagyta.
Néhány napja telefonon hívott, kérte adjak munkát neki, mert ennivalóra sincs pénze. Elmondta, most egy „félutas” házban lakik (alapítványok által működtetett, józanodó betegek részére fenntartott lakás). Remegett a hangja:
– Tudod, libsi gyerek vagyok. Bementem már a hitesekhez is, hátha adnak legalább enni, de elzavartak, mert nem tudtam bizonyítani, hogy zsidó vagyok.
A Hit Gyülekezete, amely így rúg a földön fekvőkbe, s amelynek gyomorforgató kártékonysága közismert, ártatlan bárány a másik zsidó szekta, a Nemzetközi Szcientológia Egyház mellett. Ez utóbbi segítő kezet nyújt a gyanútlan felvilágosításra váróknak, hozzátartozóknak és drogfüggőknek, majd olyan mélyre rántja őket, ahonnan már szinte lehetetlen a szabadulás. Talán húsz évvel ezelőtt óriási port kavart Németországban egy, a szektából megszabadult nő beszámolója. (A szektát azóta ott már betiltották!) Többek között elmondta, milyen megdöbbentő beavatási szertartáson esett át. Nemrég kezembe került egy kiadvány, melyben ennek leírásával találkoztam. Egy középiskolákban osztogatott drogprevenciós füzetecske, első ránézésre szokványos megjelenéssel és tartalommal.



A bevezetést átlapoztam, gondoltam, sok újat nem tud mondani. A szerek leírását azonban végigolvastam, nem árt ismételni egy kicsit. Nem is rossz, gondoltam, és már majdnem letettem, amikor az utolsó oldalon megpillantottam L. Ron Hubbard nevét.



Az utolsó oldalból kiderül, hogy a kiadvány által hirdetett program kezdeményezője a Nemzetközi Szcientológia Egyház. Az átlapozott bevezetőben azután meg is találtam a leírást.



A módszer egy valószínűleg gyógyító célra is alkalmas méregtelenítő eljárás. Röviden a lényege a következő. A drogok, mint minden méreganyag elraktározódnak a zsírszövetekben is. Megfelelő táplálkozással, testedzéssel és szaunázással jelentősen föl lehet gyorsítani a méreganyagok fölszabadítását és eltávolítását a szervezetből. Azonban ettől még csak a „száraz függőség” állapotába kerül a drogos, ahogyan azt az előzőekben írtam, ráadásul mesterségesen fölgyorsítva. Ez önmagában is igen veszélyes állapot. „A programot végző személyeket különlegesen kiképzett személyzet felügyeli” akik gondoskodnak arról, hogy a méregtelenítés után a függő ismét megfelelő összetételű és mennyiségű drogot kapjon. Azután ismét jön a megvonás és fölgyorsított méregtelenítés. A felügyelők „orvosokkal összeköttetésben gondoskodnak arról, hogy a programot minden tekintetben pontosan szolgáltassák, és hogy a kívánt eredményt elérjék.” Ezt a kegyetlen játékot addig folytatják, míg az egyszerű drogosból telhetetlen céljaikat szolgáló rabszolga nem lesz.
A szcientológusok ma Magyarországon törvényesen működnek, L. Ron Hubbard művei a könyvesboltokban mosolyognak ránk. Sajnos a tanárok többségének fogalma sincs arról, mit adnak a gyerekek kezébe. Ez a kiadvány 90.000 példányban jelent meg, a programban több mint 900 iskola vett részt, több mint 30.000 ezer gyerek fogadott drogmentességet, azaz ennyien kerültek veszélyes közelségbe a szcientológiával. Vajon hány gyanútlan függő vált a szcientológusok élőhalott szolgájává? Tudja-e Erdei Zsolt és számos élsportolónk, hogy valójában mihez adták támogatóként nevüket?
Ez csupán egy, a magyarságot alattomosan pusztító „apróságok” közül. A Drogok – Mi az igazság? című kiadvány letölthető a www.drogmentes.hu oldalról.
(Név és cím a szerkesztőségben)

Másik olvasónk írja:
Üdv, kurucok!
A fenti cikkhez egy kis adalék:
Fejér megyében történt, hogy a rendőrség felszámolt egy drogos társaságot, és azokat a fiatalokat, akiket "csak" fogyasztásért marasztalt el a bíróság, „prevenciós terápiára” küldték.
El is mentek a fiúk az első foglalkozásra, ahol rövid beszélgetés után közölte velük egy hölgy, hogy van egy lehetőség, amivel elkerülhetnék a húszalkalmas elvonót.
Nem kell mást tenniük, mint elmenni egy hitgyülis szeánszra! (Hogy jön ahhoz egy szociális munkás, hogy semmibe vegye a bírói döntést?!) Nyolcan elfogadták az ajánlatot, és elutaztak Budapestre, meghallgatni az "igehirdetést".
Hála Istennek, azon kívül, hogy betegre röhögték magukat, más bajuk nem esett.
Azonban bizonyára sokaknak nincs ekkora szerencséjük – akinek még kiforratlan, befolyásolható a személyisége, az hatalmas veszélyben van.
Visszataszító, hogy ez az álkeresztény szekta a megtévedt, kiszolgáltatott fiatalokra vadászik!
További jó munkát és szebb jövőt!
Hűséges olvasótok

Újabb olvasói levél:
Tisztelt Szerkesztőség!

Nagyon hálás vagyok, hogy lehozták ezt a cikket, mert ennek segítségével derült ki számomra, hogy a gyerekeim iskolájában is a szcientológia szekta tart drogos felvilágosítást. Az iskola nem tájékoztatott, hogy kinek a szervezésében folyik ez a program, az Önök által megadott honlapról tudtam meg.

Ráadásul hívő reformátusok vagyunk, így egy kisebb infarktuson estem át a cikk olvasása közben.

Eleinte kicsit furcsa volt, hogy volt drogosokat kell a gyerekeknek hallgatni az iskolai tanórán matematika helyett, de mivel itthon már mindent megbeszéltünk a gyerekeinkkel a drogokkal kapcsolatban, nem láttam semmi veszélyét.

Ma délután bennünket, szülőket is bevonnak a programba, versenyeztetik az osztályokat, melyiknek lesz ott több szülője.
Én is elmegyek, de nem bekapcsolódni, hanem kifejteni a véleményemet.
Nem hiszem, hogy a szülő beleegyezése nélkül bármibe bevonható a gyerek, főleg, ha az kapcsolódik valamilyen vallási intézményhez.
Ezért ma meg fogom tiltani, hogy a gyerekem részt vegyen ezen a programon.

Bízom benne, hogy az iskola részéről nem kapok semmiféle elmarasztaló intézkedést, és felnőtt módra fogják kezelni a helyzetet.

Remélem, lesz több szülő is, aki, a Kuruc.info segítségének hála, idejében észbe kap és tesz valamit.
Én ma elkezdem.

Tisztelettel:
Enikő
Kapcsolódó: