Az Erdélyi Magyar Ifjak táborában az előadások és a koncertek mellett helyet kapnak a különböző mozgásformák, amelyek nemcsak kiváló szórakozást nyújthatnak, de a csapatépítő jellegük is fontos. A tábor területén működő sportpályák nagyszerű lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy nap mint nap sporttevékenységeken és versenyeken vehessenek részt a táborozók, emellett első alkalommal szerveznek történelmi harceszköz-bemutatókat, illetve -oktatást az augusztus 5-10. között zajló borzonti EMI-táborban.
Zoom
Íjászoktatás és verseny
Csakúgy, mint tavaly, idén is minden nap lehetőség nyílik kipróbálni az íjászatot, sőt, ha még valaki még nem kellőképp felkészült, bemutatón és szakszerű íjászati oktatáson is részt vehet. Idén is megszervezik az Erdély íjásza versenyt, amelyre augusztus 9-én, szombaton kerül sor. A nevezési kritériumok a tavalyihoz hasonlók, azaz a versenyen pusztai íjakkal és hozzá illő madártollas favesszővel lehet részt venni. Az indulókat lehetőleg az íjukhoz megfelelő történelmi viseletben várják, de a ruházat nem feltétele a részvételnek.
Zoom
Közelharc
A pénteki napon a közelharcé lesz a főszerep, ugyanis kard- és botvívás oktatása, valamint botforgatás lesz a program. Az Arany Griff Rend közreműködésével középkori harcmodort és fegyverzetet bemutató előadást is megtekinthetünk. Emellett újdonságként bekerült a programba a szakszerű ostoroktatás is.
Sportolási lehetőségek
A tábor ideje alatt lehetőség nyílik a sportversenyeken való részvételre és gyakorlásra, mint a foci, a lábtenisz, a tollaslabda, és a röplabda, négy bajnokságra is sor kerül.
Zoom
Túrák
A tábor területén zajló programokat kiegészítik a napi rendszerességgel szerveződő túrák, amelyek által a táborlakók megismerhetik a Gyergyói-medence nevezetesebb tájait, mint a Pricske-tető, a Kiscohárd, Tündérkert, a Csofronka és a Súgó barlang.
Népi sportjátékok
Szintén első alkalommal lehet kipróbálni az EMI-táborban a régi, sok helyen feledésbe merült népi sportjátékokat, mint a méta, vagy a hétkőzés. A hagyományos játékok versenyére is be lehet nevezni csapatokkal helyszínen.
Reméljük, mindenki megtalálja majd a neki megfelelő hagyományőrző programot, és őseink harceszközeit, illetve játékait is megismeri és kipróbálja majd a 10. EMI-táborban! - írják a szervezők.