Március 31-én az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő EMI-tábort kezdte el szervezni az a közel harminc önkéntes, akik Erdély legnagyobb nemzeti fesztiváljáért felelnek majd augusztus 8-12. között.
Zoom
Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) országos szervezete immár nyolcadik alkalommal rendezi meg nagyszabású nyári fesztiválját augusztus 8-12. között. Hosszas mérlegelés után az ifjúsági szervezet vezetői úgy döntöttek, tartani kívánják magukat azon szokásukhoz, hogy minden évben látványos fejlesztéseket hajtanak végre úgy a terület kiépítettségén, mint az öt napos rendezvény programkínálatán. Ennek érdekében a 8. EMI-tábor helyszínéül a Gyergyószentmiklós előtt 12 kilométerrel található Dorka Panzió területét választották.
Zoom
Az elmúlt nyolc évben a tábor elválaszthatatlanná vált a Gyergyói-medencétől, így ennek fényében igyekeztek a szervezők egy ideális új helyszínt keresni, mely törekvésüket határozottan sikeresnek mondhatjuk. A Borzonton található Dorka Panzió megközelíthetősége kifogástalan, kiépítettsége pedig kifejezetten ideálissá teszi az EMI-táborhoz hasonló rendezvények megszervezésére. Ha címszavakban kellene megfogalmazni az új terület adottságait, annyit mondanánk: festői környezet, minőségi szolgáltatás, teljes kiépítettség és új lehetőségek.
Zoom
Aki számára nem ismert Borzont neve, az sem kell sokat keresgéljen a térkép fölött, hiszen a település közvetlenül a Gyergyószentmiklósra vezető főút mentén helyezkedik el, nem különben a Dorka Panzió, mely augusztus második hétvégéjén ideiglenes otthona lesz a szórakozni és tanulni vágyó érdeklődőknek. Azoknak, akik vonattal kívánnak eljutni a 8. EMI-táborba, a szervezők idén is biztosítanak buszjáratokat a vonatállomástól a táborig, valamint az esti órákban, a koncertek előtt további járatok indulnak majd, hogy mindenki kényelmesen kiérhessen az esti programokra.
Zoom
Az új helyszín nem vonja maga után a tavalyi belépők árainak drágulását, de újdonságnak számít 2012-ben a családi jegy, mely megvásárlásával kedvezményesen vehetnek részt a táborban a magyar családok (két felnőtt és egy gyerek belépőjének megváltásával a további gyerekjegyek megvásárlásától a szervezők eltekintenek). A Dorka Panzió nyújtotta új lehetőségeknek köszönhetően még élvezhetőbbé válik az EMI-tábor a legkisebbek számára, hiszen felszerelt játszótérrel is rendelkezik a minden elvárásnak megfelelő új terület.
Zoom
A nyolcadik tábor programja – az előző évekhez hasonlóan – folyamatosan bővülni és frissülni fog az elkövetkező időszakban, annyi azonban már előre tudható, hogy a tematikus sátrak bővítésével nem csak új témákkal találkozhatnak a táborozók, de az esti koncertprogram is nagy meglepetéseket tartogat, melyekről hamarosan többet is elárulnak. A szervezők határozott szándéka, hogy az új helyszín eddig nem látott újdonságokat eredményezzen a program szempontjából is.
Zoom
Természetesen idén is lesz lehetőség házak/szobák bérlésére, melyekről hamarosan pontos információkat közölnek, de 2012-ben is várják a sátorral érkezőket, egy még nagyobb területtel, még jobb infrastruktúrával. A 8. EMI-tábor helyszíne kiválóan megközelíthető autóval is, mely esetre a tavalyihoz képest egy még nagyobb ingyenes parkolót alakítanak ki a tábor közvetlen szomszédságában.
A tematikus sátrak programjának, valamint az esti fellépők névsorának alakulását is nyomon követhetik a www.emitabor.hu/erdely honlapon, ahol egyéb hasznos információkat is megtalálnak az érdeklődők. A rendezvény Facebook-profilján, vagy a honlap vendégkönyvében bárki felteheti kérdéseit, megoszthatja észrevételeit, de egyéb információkért e-mailt is írhatnak a lovassy.tamas@yahoo.com internetes címre.
Az elkövetkező időszakban a szervezők minden újdonságot megosztanak az érdeklődőkkel, akiknek nem maradt más dolguk, mint feljegyezni az augusztus 8-12-i időpontot, valamint Borzontot és a Dorka Panziót mint a 8. EMI-tábor időpontját és helyszínét, hiszen a visszaszámlálás elindult, és hamarosan kezdetét veszi Erdély legnagyobb nemzeti fesztiválja! - írják a szervezők.