Ahogy az a nagy könyvben meg volt írva, a Fidesz "félig sváb" bértollnokának megrendelt cikke után áll a szintén megrendelt bál. A Fidesz Lendvay utcai székháza előtt gyűlt össze a hivatásos rettegők hada.

Nem Photoshop, Fletó önvallomása
Vasárnap délután 3-kor több száz ember gyűlt össze azon a tüntetésen, amit a DK szervezett a Fidesz Lendvay utcai székháza elé Bayer Zsolt a pártból való kizárásáért. A tömeg a HVG tudósítója szerint jórészt idősebbekből áll, akik közül többen viselnek "Én is cigány vagyok" táblát a nyakukban, ahogy Gyurcsány Ferenc a DK elnöke is (hazudni mindenesetre úgy tud, mint újdonsült fajtársai - a szerk.). A transzparensek őt éltetik: "Gyurcsány Ferenc szabadságharcos, a köztársaság őre" vagy "Feri küzdünk veled, a magyar nép balra állt" szövegek is olvashatóak.
Több Szolidaritás-zászló is látható a helyszínen, mivel a mozgalom csatlakozott a demonstrációhoz. A székházra egy molinót akasztottak, amelyen az áll: "Ne álljatok a a gyilkosok pártjára, ne hallgassatok Ron Werberre", aki az MSZP kampánytanácsadója.
Horváth Aladár azt nyilatkozta, hogy akkor lenne igazán boldog, ha ez a tüntetés, a Parlament előtt lenne, hatalmas tömeg kíséretében, és ott lenne a Fidesz vezetése, és együtt skandálná a tömeg: ne féljetek cigányok, megjöttek a magyarok. "Ezzel szemben kevesen vannak, itt kell a Fidesz székház előtt tüntetni, nincs itt sem Bajnai Gordon, sem Mesterházy Attila, sem Kónya Péter, sem Juhász Péter. Egy gyenge ellenzék próbál kiállni a cigányok jogaiért, miközben arra lenne szükség, hogy egy demokratikus koalíció jöjjön létre Magyarországon legalább a rasszizmus ellen."
DK-aktivistája a Mazsihisz és a Hitgyülekezet közleményét olvasta fel, miszerint "a zsidó származásúak listázása a Parlamentben", és a Bayer-cikk "az Isteni szeretet törvényével ellenkezik".
Az MSZP részéről Szanyi Tibor, Török Zsolt, Teleki László, Lendvai Ildikó és Gulyás Balázs jelent meg a tüntetésen. Szanyi Tibor azt mondta, hogy azért van itt, mert minden polgári értékeket képviselő rendezvényre szívesen ellátogat.
Iványi Gábor metodista lelkész a beszédében azt mondta, hogy Bayer Zsolt írása istenkáromlás volt.
Az aberrált Ungár Klára, a Szabad Emberek Magyarországért (Szema) vezetője felszólalásában arról beszélt, hogy Bayer Zsolt a Fidesz megmondóembere lett. "Vona Gábor is egy polgári körben kezdte pályafutását, aki 2010-ben a Fideszre szavazott, az a Jobbikot kapta. Így mindenkinek tisztában kell lennie azzal a következő választásokon, hogy aki a Fideszre szavaz, a Jobbikot fogja hatalmon tartani". A Szema elnöke a beszéd után azt mondta, hogy azért tartotta fontosnak, hogy felszólaljon, mert a Szema már 2009-2010-ben is figyelmeztetett, hogy a közbeszédet teljes mértékben a Jobbik "szélsőséges, kirekesztő narratívája" kezdi uralni.
A Jobbik véleménye a rajvédő Gyurcsány-hívők performanszáról
Most éppen a Fidesz 5. számú tagkönyvének tulajdonosa, Bayer Zsolt tapasztalja meg a magyarellenes nagykoalícióba tömörülő szervezetek rágalom- és hisztéria keltését, hasonlót, amelyet Gyöngyösi Márton és a Jobbik is átélt - írja közleményében Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.
"A legkevésbé sem szándékunk védelmünkbe venni Bayer Zsoltot, aki egyáltalán nem vádolható jobbikos elfogultsággal, az azonban tény, hogy ominózus írásában nevén nevezte a lényeget, amikor állatokhoz hasonlította a békés együttélésre képtelen, késelő bűnözőket" - közölte országgyűlési képviselő. Mirkóczki szerint a hivatásos rettegés ismét a szokásos és szánalmas koreográfia szerint zajlik: elhatárolódás-bajnokság, majd a mára szervezett tüntetés. Annyi a változás, hogy ezúttal az MSZP, a DK, az LMP, az Együtt 2014, a Mazsihisz, a HIT Gyülekezete, a Fidesz, és a kormány ezúttal nem „együtt Jeruzsálemért” állt össze immáron sokadik nagykoalícióban, hanem „együtt a cigánybűnözőkért”.
A Gyöngyösi Márton és Bayer Zsolt kapcsán mesterségesen kirobbantott politikai hisztériakeltés azonban mégsem hasonlítható össze egymással, ugyanis amíg a Jobbik egy emberként állt ki Gyöngyösi Márton mellett egy félresiklott, de fontos kérdéskört feszegető mondata kapcsán, addig a Fidesz a nemzetközi háttérhatalmaknak való megfelelési kényszere miatt hátba szúrta az 5. számú párttagkönyvének birtokosát azért, mert leírta az igazat. Ha a Fidesz így bánik saját kegyeltjével, akkor mire számíthat egy egyszerű állampolgár? - teszi fel a költői kérdést a nemzeti ellenzék pártjának szóvivője.
Képgalériával frissítve:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
(Kuruc.info - HVG - MTI - Index)
Kapcsolódó: