A pilisi Jobbik beszámolója a gyalázatról:
Ma (szombaton - a szerk.) Pilis központi helyén, az önkormányzattal szemben, a 4-es főút szomszédságában lévő Petőfi parkban megcsonkították, derékba törték, majd sárba döntötték a Jobbik Pilisi Alapszervezete által felállított három méter magas kettős keresztet.

A helyi polgárőrség késő esti jelzésére azonnal a helyszínre sietett Gajdosné Nagy Tímea alapszervezeti elnök és Czeroven István alelnök. Egy arra járó jólelkű ember ekkorra már felállította a sárba tiport nemzeti jelképet és az azt tartó dobozt.
A pilisi járőrkocsi elérhetetlen messzeségben éppen egy eseményen dolgozott, így Monorról jöttek intézkedni a rend őrei. Egyikük megkérdezte a becsült kárértéket, mire Gajdosné csak ennyit válaszolt: felbecsülhetetlen, pénzben nem kifejezhető. Aztán mesélt a rendőröknek a magyar címerben is megjelenő, a székely rovás „gy” betűjét megformáló apostoli kettős keresztről, az adventi készülődésben játszott szerepéről, a kódról, ami előhívja az emberekből az élet valódi értékeit. Végül felhívta a figyelmet a magyar nemzeti jelképeket védő törvényre és azok meggyalázásának szankciójára, kérve a biztos urakat, hogy ugyanolyan határozottsággal járjanak el a kettős kereszt esetében is, mint más nemzeti vagy vallási jelkép rongálásakor.


A helyszínelés hamar lezajlott. A rendőrök felvették a bejelentő polgárőrök adatait, lefényképezték a csonkítást, majd elhajtottak. A térfigyelő kamera 72 órás visszanézhetősége hétfőn jár le. Aki hozzáférhetne akár most is, hétvégén nincs Pilisen, ahogy a polgármester, jegyző és aljegyző sem, hiszen egyikük sem helyi lakos. Így maradt a várakozás és a remény az intézkedésre, a felelősségre vonásra és a büntetésre.
A kettős keresztet több darabban elszállítottuk. Jövőre újat, erősebbet készítünk. Nem adjuk fel, ahogy Wass Albert embere sem adta fel:
„Volt egyszer egy ember, aki az ő háza udvarán oszlopot épített az ő Istenének. De az oszlopot nem márványból faragta, nem kőből építette, hanem ezer, meg ezer apró csillámló homok-szemcséből, és a homok-szemcséket köddel kötötte össze.
És az emberek, akik arra járva látták, nevettek rajta és azt mondták: bolond.
De az oszlop csak épült, egyre épült, mert az ember hittel a szívében építette az ő Istenének.
És amikor az oszlop készen állott, az emberek még mindig nevettek és azt mondták: majd a legelső szél összedönti.
És jött az első szél: és nem döntötte össze.
És jött a második szél: és az sem döntötte össze.
És akárhány szél jött, egyik sem döntötte össze, hanem mindegyik szépen kikerülte az oszlopot, amely hittel épült.
És az emberek, akik ezt látták, csodálkozva összesúgtak és azt mondták: varázsló. És egy napon berohantak az udvarára. és ledöntötték az ő oszlopát.
És az ember nem szitkozódott és nem sírt, hanem kiment megint az ő udvarára és hittel a szívében kezdett új oszlopot építeni az ő Istenének.
És az oszlopot most sem faragta márványból, sem nem építette kőből, hanem megint sok-sok apró homok-szemcséből és a homok-szemcséket köddel kötötte össze.”
Pilis, 2013. december 28.
Jobbik Pilisi Alapszervezete
Kapcsolódó: