Nyíregyházán a Jobbik ellen uszított egy csoport a központi rendezvényen. A narancs, piros és zöld "Szavazz a Jobbik ellen!" feliratú pólóban megjelent csoport szórólapot is osztogatott. Magukat "független, párton kívülieknek" nevezték, akik "nem akarják, hogy náci uralom legyen Magyarországon".
A rendőrség igazoltatta is az aggódó társadalmi munkásokat.
Zoom

Zoom

Zoom

Zoom

Zoom
(Kuruc.info)
Frissítés: A budapesti, központi rendezvényén is megjelentek a náci uralom miatt rettegő hivatásosak
A Nemzeti Múzeumtól a Március 15. tér felé tartók a Kossuth Lajos utcában fiatalokat láthatnak, akik a Jobbik ellen kampányolnak. Zöldbe, pirosba, narancssárgába vannak öltözve, táblákat tartanak fel, amelyeken olyanokat olvasni: Ha nem akarsz 400 forintos euróárfolyamot; ha nem akarsz Vona Gábor játékszere lenni; ha nem akarsz kilépni Európából... akkor szavazz a Jobbik ellen.
A HVG tudósítója azt tapasztalta, hogy a Nemzeti Múzeumtól érkezők közül több derék ünneplő is számon kéri az aktivistákat, miért csinálják ezt.
Zoom
A Kossuth Lajos utcában akciózó provokátorok elmondták: ők a Szavazz a Jobbik ellen Facebook-csoport tagjai. Azért öltöztek pirosba, zöldbe, narancssárgába, mert állítják, az ő céljuk valóban csak az, hogy minél kevesebben szavazzanak a Jobbikra.
A hangulat amúgy elég paprikás, a Nemzeti Múzeumtól érkezők sorra szólnak be nekik.
(HVG nyomán)
2. frissítés: Veszprémben is tüntettek a fitos orr ellen

Zoom
Zoom
Scenic képmagyarázata a Jobbik-ellenes tüntetéshez
Zoom
3. frissítés: A Fidesz szektája szervezte a Jobbik-ellenes tüntetéseket
A zászlófelvonás alatt egy másfél napja alakult Facebook-csoport tüntetett a Jobbik ellen a Vértanúk terén - írja az MNO.
A demonstrálók szerint a jobboldali radikális párt veszélyezteti a "békét, a demokráciát és a szabadságot". A 444 nevű zsidó blogocska azt írta: a csoportot az a Pajor Tamás szervezte, aki Neurotic nevű underground zenekar énekese volt a '80-as években. A zenész ma a Hit gyülekezetének egyik ismert tagja.
Zoom
Pajor Tamás (balra) övéi között
„Annak függvényében akartuk pont a fiatalokat megszólítani, hogy a Jobbik köztudottan a fiatalok körében az egyik legnépszerűbb párt. Szerettük volna azt is megmutatni, hogy vannak olyan fiatalok, akik nem kérnek ebből az antiszemita gondolkodásmódból, amit a Jobbik képviselői mondanak és nyújtanak” – mondta Kulifai Máté, a tüntetés szóvivője, aki - talán nem mellesleg - a Hitgyüli Hetek című folyóiratának is írogat.
Performansz az Astoriánál
A Szavazz a Jobbik ellen Fb-csoport oldala ide kattintva tekinthető meg.