Mint ismeretes, mozgalmunk, a Magyar Önvédelmi Mozgalom Csongrád megyei szervezete jótékonysági adománygyűjtő akciót folytat, mellyel a dévai magyar árvaház gyermekeit támogatja. Néhány nappal ezelőtt csongrádi tagtársaink ezen okból kifolyólag Dévára utaztak, hogy az összegyűlt adományokat átadhassák az árvaház köztiszteletben álló vezetőjének, Böjte Csaba atyának, ám az árvaházból távozva augusztus 16-án csütörtökön tagjainkat eddig ismeretlen oláh soviniszták megtámadták, és fizikailag bántalmazták - áll az egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A támadás nyilvánvalóan szervezett provokáció volt, mert a hordában érkező románok támadás előtt elölről és hátulról taktikusan bekerítették a mieinket. Nyilvánvaló az is, hogy etnikai támadásról - azaz magyarverésről - van szó, mert a támadó oláhok "Hungary! Hungary!" csatakiáltással vetették magukat tagtársainkra, pénzüket és csomagjaikat pedig nem vették el. Testvéreinknek a védekezésre még csak esélyük sem volt, mert hármukra tizenhárom román (!) rontott, így menekülésre fogták a dolgot, de ez sajnos csak egyiküknek sikerült. Másik két testvérünket a túlerőtől és a vértől felbőszült oláhok a földre teperték, és addig rugdosták, amíg mozogtak, és amíg a kihívott román rendőrök (akik egyébként tagtársunk bevallása szerint korrektek és segítőkészek voltak!) a helyszínre nem érkeztek. Megtámadott testvéreink közül ketten szerencsére megúszták "kisebb zúzódásokkal", harmadik tagtársunk azonban sajnos már nem volt ilyen szerencsés, mert ő nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket is elszenvedett (többek között az egyik fogát kiverték, orrát pedig betörték!).

Tévedtek azok a román soviniszták, akik tagtársainkkal szemben ezt a mérhetetlen aljasságot elkövették abban a hiszemben, hogy így majd elrettentik, elijesztik őket (s rajtuk keresztül "példát statuálva" bennünket is!) a revízió, és a határontúli magyarokkal való egyesülés gondolatától! Tévedtek, mert azt hitték, hogy mocskos tettükkel megtörték, holott - szenvedő erdélyi testvéreink sorsát most egy kicsit saját bőrükön éreztetve - megerősítették testvéreinkben az összetartás szükségességébe vetett magyar hitet.

Üzenjük a társainkat megtámadó dévai oláhoknak - és velük együtt az összes többi bocskoros sovinisztának! -, hogy míg ők a karámban kecskéikkel és birkáikkal "pásztoróráznak", addig magyar a magyarral szép lassan egymásra talál, és egy szép napon József Attilával együtt kiáltja majd: "Nem! Nem! Soha!" A kocka el van vetve, a magyar önvédelem szelleme napról-napra erősebb lesz a lelkekben határon innen és túl egyaránt, és ez ellen ők nem tehetnek semmit! Ha belefeketednek a gyűlöletbe és az irigységbe, akkor sem! Ahogyan ledőltek egykor Jerikó falai, népünk is úgy fogja majd - kéz a kézben, magyar a magyarral! - ledönteni Trianon érdekből emelt gúnyfalait: tiszta hittel, reménnyel és testvéri szeretettel járjuk körbe.

Az Erdélyt bitorló, gyűlölködő oláh sovinisztáknak pedig ezt üzenjük: "Vigyázzatok, nehogy véletlenül a falak alatt tartózkodjatok, ha majd újra megszólal a régi kürt..."

Magyar Önvédelmi Mozgalom

(Kuruc.info)