Portálunk elsőként hozta a hírt, hogy a komcsikkal és cionistákkal régóta paktáló Fidesz illetve alelnöke most már a szcientológusokat is partnernek tekinti. Míg a radikális jobboldal ellen a Gyurcsány-rezsimmel karöltve lép fel. Alább két szakmai szervezet tiltakozik a megdöbbentő disznóság ellen. A szcientológia szektát szélsőségesen agresszív, emberellenes, zsaroló és pénzlenyúló módszerei miatt több államban nem ismerik el egyháznak illetve betiltották.
Megdöbbenéssel értesült a Magyar Addiktológiai Társaság és az Ártalomcsökkentők Szakmai Egyesülete arról, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és a Fidesz egyik vezére, Schmitt Pál is csatlakozott a "Drogmentes Maraton" támogatóihoz.
A szenvedélybetegek terápiájával foglalkozó szakemberek hétfői közleményükben felhívják a figyelmet, hogy ez a kezdeményezés annak a Szcientológia Egyháznak programja, amely tagadja a drogbetegeket gyógyító pszichiátriai és addiktológiai kezelések jogosultságát.
A közlemény aggasztónak tartja, hogy számos közéleti személyiség, köztük olimpiai bajnokok, színészek és hivatásos rendőrtisztek is a félrevezetés áldozatául estek, illetve hogy a kétes hitelességű "tájékoztató kampányt" ismert multinacionális cégek szponzorálják.
A társaság és az egyesület elfogadhatatlannak tartja, hogy Schmitt Pál úgy nyilatkozott: akár még az ördöggel is le kell paktálni annak érdekében, hogy a fiatalokat meg lehessen védeni a kábítószerektől.
A közlemény felkéri mindazokat a jogi és magánszemélyeket, akik részt vesznek a kampányban: gondolják újra ezt a tevékenységüket. Nevükkel és pénzükkel inkább a Nemzeti Drogstratégiának eleget tevő szervezetek és szakemberek munkáját támogassák - áll a dokumentumban, amelyet többek között a Magyar Tudományos Akadémiának, és az ELTE Pszichológiai Intézetének valamint a Társaság a Szabadságjogokért civil szervezetnek a munkatársai jegyeznek.
(FH nyomán)
Korábban, 2008. április 17-én írtuk: Egy iskolaigazgatótól kaptam ezt az emailt, tegnap reggel kapta a Drogmentes Magyarországért Maratonoktól - olvasható az egyik blogon. Érdekes dolgok derülnek ki belőle. A megjegyzések a szerkesztőtől származnak.
 
Kedves Igazgató Asszony/Úr!
Örömmel tudatjuk, hogy Martinek János, Janics Natasa, Vörös Zsuzsa, Pulai Imre olimpiai bajnokok után most dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke és dr. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság Elnöke is Védnökként csatlakozott a Drogmentes Magyarországért Maratonhoz!
A 2008. április 12-i MOB Közgyűlésen a jelenlévők és a sajtó képviselői előtt dr. Kamuti Jenő, dr. Schmitt Pál és Braun Mónika (a drogmentes mozgalom elnöke) közösen írták alá a Maraton Kiáltványát.
"A Drogmentes Magyarországért Maraton civil és hivatásos sportolói elviszik a hírét annak, hogy az ország lakossága nemre, etnikumra, felekezeti hovatartozásra, világnézetre való tekintet nélkül összefogott ebben a kérdésben, és teremtő szándékával meg kívánja azt állítani.” (idézet a Mozgalom Kiáltványából)
Itt az erről készült fotó (jobbról balra: dr. Schmitt Pál MOB-elnök, Braun Mónika DMM elnök, Varga Xénia DMM helyettes vezető):



A program támogatói és segítői között bármilyen vallású, illetve nem vallásos személyek egyaránt megtalálhatóak, azaz mindenki, aki hatékony lépéseket szeretne tenni a gyermekek drogmentes jövőjéért.
A Drogmentes Magyarországért Maraton április. 12-n hetedik alkalommal indult el ország-körüli futására! Útja során 42 nap alatt 2100 km-t tesz meg 310 település érintésével.
A Drogmentes Magyarországért Maratont 2002-ben egy szcientológus magánszemély, Kunfalvy Ákos (Magyar tőrvívó bajnok, és költő) indította el. A mozgalmat ma már nem kisebb szervezetek, mint az „Együtt egy drogmentes Magyarországért Mozgalom” (Héliosz Alapítvány), az Országos Polgárőr Szövetség, és a magyar Olimpiai Bajnokok Klubja közösen szervezi.
Célunk hogy a különböző világnézetű emberek összefogjanak ebben a kérdésben, és tényleges tettekkel demonstrálják ezt; függetlenül attól, hogy a pilismaróti katolikus plébánosról, az Ezoterikus Egyház vezetőjéről, a Magyar Muszlim közösség vezetőjéről, vagy akár Janics Natasa olimpiai bajnokról van szó.
Védnökeink (pl. Gálvölgyi János, Török Ottó, Erdei-Madár Zsolt, vagy Székhelyi József) és támogatóink (pl. Nike, Aegon Biztosító, a Ségécé Plázalánc, a Magyar Posta vagy az Agip) (vajon ezek a támogatók tudják, hogy a nemes eszme és cél támogatása mellett egy az emberi jogokat és a társadalmi értékeket lábbal tipró, egyházi köntösbe bújt üzleti vállalkozást támogatnak és a Szcientológia Egyház népszerűségének növeléséhez járulnak hozzá? - Reformer) szintén komoly lépéseket tesznek a drogmentességért.
Amíg a drog a világ 3. legnagyobb üzletágának számít, mindig lesznek olyanok, akik különböző módokon megpróbálják negatív színben feltűntetni Magyarország legnagyobb drogellenes programját. (tehát aki támadja őket, az drogdealer, értem! - Reformer)
Nem mondom, ez néha kedvünket szegi, mert nem kis erőfeszítésbe kerül megszervezni ezt a 42 napos programsorozatot; és mi valójában az ő gyerekeiért is futunk.
Védnökeink, eszmei támogatóink, és az eddig csatlakozott 220 település, illetve 425 iskola lelkesedése, kedvessége és munkája azonban mindenért kárpótol minket, és újult erővel vetjük bele magunkat a 2008-as Drogmentes Magyarországért Maraton lebonyolításába!
Szeretettel várjuk Önöket is színes programjainkon!
Tisztelettel,
Braun Mónika
Kuratóriumi Elnök, Héliosz Alapítvány
Együtt egy drogmentes Magyarországért Mozgalom
(objektivszcn.blog.hu)