A dokumentáltan a kommunizmust dicsőítő volt KISZ-titkár Rogán, aki 2006-ban a tévéostromban részt vett Fidelitas- és Fidesz-tagok elleni tisztogatást hajtott végre kerületében, majd több alkalommal a szemkilövető Gergényivel tárgyalt és a rezsim ellen tüntető hazafiak szigorú megbüntetését követelte nyilvánosan, újabb hazaáruló tettet hajtott végre: az október 23-i rendezvények korlátozását kérte a templomot harci gázzal elárasztató Bencze főávóstól. A drogos, fehérellenes rapért rajongó, szélsőséges SZDSZ-es, zsidó körökkel baráti-üzleti kapcsolatot fenntartó, az izraelita bevándorlásért és gyarmatosításért aktívan munkálkodó fideszes korsó (köcsög) addig akar a kútra járni, amíg..
Az alábbi hír pikantériája, hogy Rogán alkotmányellenes, törvénytipró javaslata még az ÁVH-nak is sok. Tónika sok egyéb fogyatékossága és torz jelleme mellett jogi analfabéta is, mint arra de facto a Nemzeti Jogvédő Alapítvány is rámutatott, amikor a taknyos tavaly a tüntetők kitiltását javasolta egyes körzetekből. Papíron ennél még a Kádár-rezsim sem volt durvább. Rogán pedig a "keresztény, nemzeti" Fidesz egyik vezető arca.
Rogán Antal V. kerületi, a rezsimnek mindig készségesen besúgó polgármester levélben fordult Bencze József országos rendőr-főkapitányhoz, amelyben arra kéri, hogy október 23-án ne adjanak engedélyt rendezvény megtartására a kerület azon területein, ahol útfelújítások és közmű-rekonstrukciók zajlanak.
A bejelentett rendezvények és demonstrációk nagy részét idén is a Belvárosban tartják, ezért az ott lakók azok, akik leginkább megérzik a fővárosban tartott nagyobb rendezvények miatti rendőri intézkedéseket – írta a polgármester. Belváros-Lipótváros önkormányzata ugyan október 21-ig mindenhol befejezi a saját hatáskörben végzett útfelújítási munkálatait, de az ünnepek alatt is zajlanak közmű-rekonstrukciós teendők a Belváros több pontján.
Rogán Antal szerint az érintett térségekben fokozottan balesetveszélyes és kockázatos a demonstrációk megtartása, ezért arra kéri a rendőrséget, hogy ne adjanak engedélyt ezekre.
Rendőrség: nincs lehetőség a rendezvény megtiltására
Tafferner Éva, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője elmondta: köszönettel vették Rogán Antal javaslatát, de a hatályos gyülekezési törvény a rendezvények megtiltásának okai között – ha más közlekedési útvonal nem biztosítható, vagy ha a rendezvény megtartása népképviseleti szervek vagy bíróságok zavartalan működését súlyosan veszélyeztetné – nem tesz említést a polgármester által említett indokról. Ezért a rendőrségnek a jelzett indok alapján nincs lehetősége arra, hogy megtiltsa egy rendezvény megtartását – mondta, hozzátéve: a rendőrök minden rendezvény előtt ellenőrzik a helyszínt.
(MTI-s szutyok korrigálva)