Rajtuk kívül továbbá a La Falange nevű spanyol, a BNS nevű bolgár és egy francia (tág fogalommal) nemzeti radikális szervezet - adja hírül a nagyromán Noua Dreapta (Új Jobboldal) honlapja. Az eseményre e hónap elsején került sor, keleti területrabló szomszédaink ugyanis akkor ünneplik Erdély elszakítását, vagy, ahogy ők nevezik, a Nagy Egyesülést. Ugyan az utóbbi időben nálunk is elindult a kapcsolatfelvétel a külföldi radikáljobbos szervezetek irányába, úgy tűnik, még jobban kell a mieinknek igyekezniük, hiszen jelentősen hátráltatja ügyünket, ha Európát újra a Kis-Antant győzi meg "az igazságról", mint tették azt Trianon előtt (részben ez a hazug propaganda-hadjárat eredményezte azt, hogy Európa oly nyugodt szívvel rábólintott rá a diktátumra). Ugyanakkor az is örvendetes lehet, hogy csak ennyi szervezet fogadta el a meghívást - még ha az NPD részvétele nem is csal mosolyt orcánkra.
Az országrablás dreaptás ünnepe két részből állt: előbb Bukarest központjában elégedetlenkedtek egy sort, amiért csak ekkora terület jutott nekik Magyarországból, majd elzarándokoltak Corneliu Zelea Codreanu, a Vasgárda egykori vezetője likvidálásának színhelyére.

Nem mondhatnánk, hogy sokan voltak
Idézünk egy gondolatot a Noua Dreapta vezetőjének beszédéből azon kisebb számú, döntően jószándékú, de naiv olvasóink kedvéért, akik arról fantáziálnak, hogy össze kellene fogni a tótokkal, rácokkal, oláhokkal mondjuk a cigányok ellen, mert hiszen ők is nemzeti radikálisok. És valamiért nem értik, hogy nemcsak Trianon miatt nem lehet összefogni velük, míg nem rendezzük ezt az ügyet (őseink országának és testvéreink milliói sorsának ügyét), hanem azt sem, hogy hiába borítanának egyesek más ügyekért fátylat arra, hogy országunk 2/3-át idegenek bitorolják, ők ezek után is, még mindig a vesztünkre törnek.

Tudor Ionescu, a Noua Elvis-frizurájú elnöke
"Amikor Erdély Romániával való egyesülését ünnepeljük, nem feledhetjük, hogy Románia jelenlegi nyugati határának semmi köze az erdélyi románok 1918-ban Gyulafehérváron kifejezett törekvéséhez. Akkor Erdély egészen a Tiszáig egyesült Romániával! Hát... ma csak Nagyváradig és Aradig húzódik az ország! És amikor a magyar szeparatisták ellen küzdünk, emlékeztetnünk kellene őket arra a határra, amit a Tisza képezett és Seghedin (Szeged - a szerk.) - mely román város volt egykor -, és Debretin (Debrecen - a szerk.) - mely román város volt egykor -, és Bichisciaba (Békéscsaba - a szerk.) - mely román város volt egykor."
Nagy-Románia - újra a régi határai között! - skandálták a résztvevők. A dákoromán legenda szerint ugyanis az oláhok nem a XIII. századtól sündörögtek be az országba juhaikkal, hanem a rómaiak leszármazottjaiként itt éltek virágzó körülmények között, mikor a barbár magyarok elfoglalták országukat, lesüllyesztették a kultúrájukat, megsemmisítették mindenféle emléküket, mellyel mindezt igazolhatnák és juhászokká tették őket, s azóta küzdenek a felszabadulásért.
Képgaléria.

Egy másik hős román

Christophe Lespagnon (Franciaország)

Michal Lassak, Slovenska Pospolitost

Boyan Rassate, a BNS vezetője (Bulgária)

Felipe Perez, La Falange (Spanyolország)

Jens Puhse, az NPD alelnöke (Németország)








(Kuruc.info - olvasónk segítségével)