Börtönőrök megverték a kaposvári börtönben azt a rabot, aki később belehalt sérüléseibe – adta hírül szerda délután a kapos.hu. A kaposvári városi televízió internetes portálján megjelent írás szerint ezt egy birtokukban lévő hangfelvétel bizonyítja.
A hangfelvételt egy cd-n dobták be szerkesztőség postaládájába – írta a kapos.hu, amely elsőként számolt be arról, hogy február 13-án tisztázatlan körülmények között belehalt sérüléseibe egy Karádon élő német-magyar kettős állampolgár, aki azért került előzetes letartóztatásba, mert muzeális és átalakított fegyvereket találtak a lakásán (miközben a gyilkos enyingi cigánymaffia tagjainak 95%-a szabad - a szerk.).
Akkor még úgy tűnt: az egyedüli bizonyíték a bántalmazásra az orvosi látlelet és a boncolási jegyzőkönyv. Most kiderült: más bizonyíték is létezik – olvasható a hírportálon, amely arról is beszámolt, hogy a szerkesztőségbe eljuttatott hangfelvételt ellenőriztették, annak hitelességéről több forrásból is megbizonyosodtak.
A kaposvári börtön parancsnoka az ügy kipattanásakor a kapos.hu-nak nem nyilatkozott. Később, a megyei napilap internetes portáljának, a sonline.hu-nak azt mondta: bizonyítéka van arról, hogy a rab már sérülten érkezett hozzájuk. A kapos.hu szerint ezzel egyértelműen hárítani próbálta munkatársai felelősségét. Az ügyben a katonai ügyészség folytatja a nyomozást. Újságíróknak az mondták, hogy csak a vizsgálat lezártával nyilatkoznak. A férfi börtönbeli bántalmazását bizonyító hangfelvétel vágott változatát feltették a hírportálra.
(mti nyomán)