Magyarországon "dolgozik" két hete Liane Lane Londonban élő "fiatal művész", aki "szubjektív fotósorozatokat" készít egy-egy városról annak szobrai és emlékművei alapján - tudjuk meg a Zsindextől.

Mindezt persze idézőjelek nélkül, hiszen aki magyar nemzeti jelképeket, temetőket gyaláz meg, az "dolgozik" és "művész", s méltatása a Klassz nevű rovatba való.

A rendkívül értelmes és tehetséges Lang (vagy Lane, a Zsindex szintén észlény újságírói hol ennek, hol annak írják, pedig a szoborgyalázás után biztosan jól elcsevegtek) Budapesten latexből öntött gumiemberekkel egészítve fényképezi le a szobrokat, ezzel elképzelései szerint "átértelmezve azokat". (Értsd: apuciját veti fel a pénz, ő pedig kitalálta, hogy akkor most "művész" lesz, ha dolgoznia már nem kell. S mit ad Isten, judapesti szabadelvű művész körök ellátták tanácsokkal, mit kéne itt mégis nevetségessé tenni. Arra persze már gondolni sem mer a saját hazájában üldözött magyar, hogy a jobb kéz, azaz a "tetemcafat" mire kíván utalni (minekutána az SZDSZ-ben így becézik a Szent Jobbot)... Mert még pogrom törne ki kicsiny Magyarországunkon.)

Fényképezett már a Memento Szoborparkban, a Kerepesi temetőben és a sok vitát kiváltó XII. kerületi Turul-szobornál is, de állítása szerint fotóinak nincs politikai felhangja, csak "az eltérő léptékekkel játszik műveiben". (Érdekes, hogy nem épített pl. gumizsidókkal teli kemencét az Igazak fala elé a szomszédban.)

Liana Lane a szoborparkban és a temetőben kért engedélyt a fotózáshoz, viszont a Turul-szobornál ezt nem tartotta szükségesnek. (Miért is tartotta volna, ha azt hallja a magyar kurátorától, aki tájékoztatta a hazai viszonyokról, hogy egy maroknyi pimasz antimagyar társaság kénye-kedve szerint takarja le vagy éppen bontatja el a magyarok szent szimbólumát?)

Csizmadia Alexa, a "művész" magyar kurátora szerint rövid időre egy latex kezet helyeztek a szobor csőre közé, amikor megjelent a rendőrség, és mindenkit igazoltattak. Végül, mivel semmi kárt nem okoztak a szoborban, a rendőrség nem indított eljárást az ügyben.
Kíváncsiak volnánk, akkor sem indítottak volna-e eljárást, ha a holokauszt vallás és az érinthetetlen zsidóság valamelyik kegyhelyével művelt volna hasonlót? (Tényleg, miért nem tette?) A puding próbája az evés...
(Kuruc.info - Zsindex nyomán)