Kiraboltak egy egyetemistát vasárnap hajnalban Zuglóban. A cigány férfiak késsel a kezükben megmotozták a fiatalembert és elvették tőle a bankkártyáját, igazolványait, telefonját és nyolcezer forint készpénzt - írja a Magyar Nemzet.
Az egyetemista H. B. hajnali három óra körül tartott hazafelé a Szigetről. A 901-es éjszakai járatról a Bethesda kórháznál szállt le és lement a kihalt aluljáróba a Mexikói út felé. Húsz-harminc métert mehetett, amikor hátulról megfogták a vállát. Megfordult és két, 25 év körüli cigány fiatalembert pillantott meg. Egyikük kést tartott a kezében.
– Először azt kérdezték tőlem, hogy mennyi az idő, amiből tudtam, hogy a telefonomra utaznak – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek az egyetemista. Ezután rendkívül agresszívakká váltak. Kipakoltatták, majd alaposan átkutatták a zsebeit, elvették tőle igazolványait, bankkártyáját és nyolcezer forintot. Az egyetemista kérte őket, hogy hagyják békén, ő csupán egy diák, amire az volt a válasz, hogy „fogd be a pofád, te fehér f…sz!” Miután elszedtek tőle mindent, megfenyegették azzal, hogy ha még egyszer ezen az útvonalon találkoznak vele, összeverik. A sértett vasárnap délután tett feljelentést a zuglói rendőrkapitányságon.
(HírTV)
Kuruc.info / A.S.: 1.) a kifejezetten rasszista “fogd be a pofád, te fehér” (képzeljük el, mi történne, ha valaki egy cigánynak mondaná ennek az ellenkezőjét! az egész ballib visítókórus nekiesne) mellett különösen arra figyeljünk, hogy “megfenyegették azzal, hogy ha még egyszer ezen az útvonalon találkoznak vele, összeverik”.

Igen, nekik ezt is szabad. Vajon ha mi csinálnánk ilyet - eltiltanánk egy cigányt valamitől -, meddig hallatszana a rászístázó vinnyogás? New Yorkig? Akcióba lendülne-e Mohácsi Erzsébet Egyenlő Bánásmód Hatósága, ahogy pl. a jászapáti és egyéb diszkó/ kocsma-kitiltós esetekben tette, és kimérne-e pármilliós bíróságot vagy fenyegetné-e egyenesen bezárással a műintézményt?

2.) Nem először csinálták mokkáink ezt az eltiltósdit: lásd még EZT. És még a balliberális Délmagyarnak volt pofája mentegetni a fehér áldozatukat a komphasználattól ugyanígy “eltanácsoló” cigányokat a rákövetkező cikkében... Most, ezen – ugyanígy “eltiltós” – budapesti eset fényében, mennyire látszik hihetőnek a kistelki cigányok, ill. az őket mosdató Délmagyar állítása?