A Jobbik Pomázi Alapszervezete döbbenettel értesült, hogy december 2-áról 3-ára virradó éjjel a múlt szombaton felállított ádventi keresztünket ismeretlenek a sötétség leple alatt fűrésszel szétvágták, és szétszórták darabjait a helyszínen, a pomázi állomáson.
A keresztállításra törvényes engedélyek birtokában, ünnepi műsor keretében került sor, és katolikus pap áldotta meg. Az eseményen résztvevőket a helyi szervezők az ádventi ünnepkör jegyében megvendégelték, és a nagy számban kivezényelt rendőri erők sem állítottak elő senkit a Magyar Gárda tagjai közül, eljárást sem indítottak.
A látszólagos nyugalmat törte össze a mostani gyűlölet-bűncselekmény, amely az országban még túlnyomó többségben lévő keresztény emberek arculcsapása. Persze nem felejtjük el azt sem, hogy pár évvel ezelőtt büntetlenül fejezhette ki minden keresztényt kiirtani akaró vágyát Bajtai Zoltán a Tilos Rádióban, hiába hívta fel erre a figyelmet és kezdeményezett eljárást a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Akkor a keresztény egyházak hallgattak, remélhetőleg most már nem felejtik el felemelni a hangjukat az aggasztó jelenségek ellen.
Érdekes háttérként szolgál az ügyhöz, hogy Horváthné Dióssy Viktória, a Pomázon még működő SZDSZ elnöke már a keresztállítás során is hírt adott magáról, amikor gépkocsijával többször elhaladva az ünnepély mellett, dudálva és átkozódva próbálta azt megzavarni. A jelenlévő rendőri erők ezért igazoltatták is a helyi képviselő asszonyt. A csütörtök reggeli bűnügyi helyszínelés során, amikor a Jobbik megtette a feljelentését rongálás miatt ismeretlen tettes ellen, a Gárda- és Jobbik-fóbiás nő visszatért a tett helyszínére. Pomázon már évek óta tart a folyamat, amelynek keretében a helyi SZDSZ, és a főleg a szerb közösség soraiból verbuválódott MDF minden lehetséges fórumon fellép a magyar hagyományok életben tartása és a Jobbik által szervezett megemlékezések ellen.
Dr. Lenhardt Balázs
Jobbik Pomázi Alapszervezete

(Kuruc.info)