Alig számoltunk be arról, hogy a szocionista körökhöz közel álló Népsza(r)va szerint Orbán Viktor találkozott Ronald Lauder nevű kicsit sem Jordán pozitív „befektetővel”, aki Sukorón tervezett kaszinót építeni, a cionizmus másik hazai médiaképviselője, a Hírszerző már ki is derítette: valóban találkozott Magyarország mostani miniszterelnöke és a sukorói telekmészáros.
Az ügy már csak azért is érdekes, mert mindezt miért titkolta eddig a Fidesz. Ugyanakkor az is érdekelne, miért döntöttek úgy, hogy nem tagadják tovább érintettségüket. Az a verzió, hogy Havasi Bertalan sajtószóvivő nem tudott erről, aztán délutánra felvilágosították nehezen hihető.
Továbbá: miért Martonyi Jánost kereste meg a zsidó felvásárló? Elképzelhető, hogy III/II-es múltja miatt bizonyos körök zsarolják, vagy inkább az feltételezhető, hogy mint a Bilderberg-találkozók résztvevője pontosan ez a valódi feladata?
Személy szerint kíváncsi lennék arra, hogy mindezt miként tálalta a volt és jelenlegi külügyér és kommunista funkcionárius Orbánnak. Felhívta telefonon és beleszólt: „haló, Viktor?”, „persze Janikám, én vagyok, mondjad, mi fáj” – így a miniszterelnök. Mire Jánosunk: „figyuzzá' má' Vikikém, itt van ez a Ronald-gyerek, tudod, sajtómágnást is játszott már nálunk, de lehet, hogy nem ő, csak keverem valakivel, tudod mennyi zsidó hív fel naponta.., eh, na mindegy, nem is ezért hívtalak, szóval itt van ez Lauder, aki Sukorón kaszinót építene, szeretne beszélni veled, benne vagy?”, mire Viktor: „persze, akkor ugorjak fel hozzád?”, „ja, az jó lesz, mikor tudsz jönni?”, „figyu, öttől szózatot intézek a néphez, fél hatkor megígérem, hogy megvédjük a magyar földet, héttől ostorozom a komcsikat, ja bocs, nem rád értettem Martonyikám, szóval beígérem a panelproliknak, hogy börtönbe küldöm Fletóékat, olyan negyed nyolc magasságában odaérek, az jó lesz?” „persze, jó lesz, Vikikém, akkor várunk”.
De viccet (biztos, hogy nem ez a valóság?) félretéve, ki ez az idegen, törvényellenesen magyar telekhez jutó, Sukorón panamázgató Lauder, hogy csak úgy összefuthat a miniszterelnöki szék várományosával a leendő külügyér házában? Hol élünk mi, és ezek után miért higgyük el, hogy Viktor a magyar gazdaság érdekeit tartja szem előtt?
Sőt, ezek után még erősebben hiszek Budaházy ártatlanságában, meghurcolásának koncepciós mivoltában, hisz a sukorói tények feltárásában és annak nyilvánosságra hozásában oroszlánrészt vállalt. Így persze már érthető, hogy az új ország Nemzeti Együttműködési Rendszerében miért kell pont neki rácsok mögött maradnia. Terrorizmus? Lószart, mama - hogy egy klasszikust idézzek -, saját bűneiket kell leplezzék valahogy.

Lauder (jobbra) és ElQró
Alább a Hírszerző cikke:
Valóban találkozott Orbán Viktor miniszterelnök a sukorói kaszinóberuházás egyik megálmodójával, Robert Lauderrel – tudta meg a Hírszerző. A Népszava keddi számában arról ír: a miniszterelnök még ellenzéki párt elnökeként egyeztetett az üzletemberrel, mert szívére vette, hogy "nem kérték ki a véleményét". A részletekkel kapcsolatosan hiába faggatta a Hírszerző a kormányfő sajtófőnökét.
A Népszava kedden névtelenségbe burkolózó forrásra hivatkozva azt írta: még Fidesz-elnökként, de már kormányzásra készülve Orbán Viktor is egyeztetett szűk körben a sukorói beruházásban érdekelt Estée Lauder fiával, Roberttel.
Havasi Bertalan, a kormányfő sajtóstábjának vezetője a lap kérdésére annyit felelt csak: "ilyen találkozóról nincs tudomása". Úgy tűnik, egy nap elég volt ahhoz, hogy Havasi utánanézzen az ügynek, a Hírszerzőnek ugyanis már megerősítette az információt, miszerint találkozott Orbán és Lauder. Arról azonban, hogy erre mikor került sor, miről volt szó és miben állapodtak meg, nem kaptunk választ.
Havasi hozzátette: Orbán "rendszeresen találkozik külföldi befektetőkkel, korábban például arab, indiai, kínai üzletemberekkel is tárgyalt már, mindig a magyar gazdaság érdekeit szem előtt tartva. Ezen találkozók sorába illeszkedett az említett megbeszélés is". De hogy a megbeszélésen még ellenzéki pártelnök minőségében, vagy már kormányfőként vett-e részt a miniszterelnök, nem derült ki.
A Népszava információi szerint egyébként Lauder kezdeményezte a találkozót, mert kíváncsi volt, miért ellenzi olyan hevesen a beruházást a Fidesz. A megbeszélés megszervezésére a lap értesülései szerint az azóta külügyminiszterré kinevezett Martonyi Jánost kérte meg. A Martonyi-házban történt egyeztetés során Orbán állítólag azzal érvelt: jelenleg Magyarországon négy kaszinóberuházás van előkészületben, de Lauderé az egyetlen, amelyben nem kérték ki az ő véleményét. „Orbán nem tűri el, hogy bár ellenzékben van, ilyen horderejű ügyeket nélküle intézzenek” - idézte a lap forrásait.
A miniszterelnök sajtófőnöke a Martonyival kapcsolatos kérdéseinkre a Külügyminisztériumhoz irányított, de mivel a kommunikációs munkatárs és a tárcavezető is szabadságon van, érdemi választ nem kaptunk.
Mint ismeretes, jelenleg ügyészségi nyomozás folyik hűtlen kezelés gyanúja miatt. Budai Gyula miniszterelnöki megbízott újabbnál újabb információkkal rukkol elő a földcserékkel kapcsolatosan, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnök felelősségét is vizsgálják, mindkét exkormányfő tagadja a vádakat.
(Hírszerző nyomán Kuruc.info, Geyer)