Fekszi Márta
A Szigoruantitkos.hu által nyilvánosságra hozott adatok alapján beazonosítható Horváthné Fekszi Márta is, mint olyan személy, akit a BM személyzeti osztálya szt-tisztként tartott nyilván. A Gyurcsány-kormány volt külügyi államtitkára ezek szerint a III/II-es csoportfőnökség állományában D–249 és K–583-as fedőkód alatt dolgozott, vagyis a központi kémelhárítás és a külföldi hírszerzés kötelékében.
Fekszi Márta név szerint nem szerepel az szt-tisztként nyilvántartottak névsorában, személyére vonatkozóan mégis találhatók adatok a honlapon, közzétették ugyanis anyja nevét és születési dátumát. A Szigoruantitkos.hu oldal szerint – az általunk a volt külügyi államtitkárként beazonosított személy – D–249 és K–583 fedőkód alatt "dolgozott", 1981-ben a BM III/II-es csoportfőnökség (ez a kémelhárítás) 10-es osztályán. A 10-es osztályon azokat alkalmazták, akik a nemzetközi együttműködéssel, a vámeljárásokkal, valamint az idegenforgalommal kapcsolatos területeken dolgoztak.
A nyilvánosságra hozott adatok szerint Fekszi Márta 1981-ben 10 ezer forint jutalmat is kapott „a szakosítón elért eredményéért”. Ebben az időben egyébként Fekszi a kijevi főkonzulátuson konzulként tevékenykedett. Egy évvel ezelőtt lapunk már megkereste a volt külügyi államtitkárt, aki akkor tagadta, hogy szigorúan titkos tisztként alkalmazták volna, igaz, akkori értesüléseink szerint a III/I-es csoportfőnökség 8-as osztályánál volt – részletek a Magyar Nemzet szombati számában.