Balog Zoltán, a fülkeforradalom cigányügyi biztosa tegnapi sajtótájékoztatóján elszólta magát: szerinte többen le akarták beszélni arról, hogy az idős magyar emberekkel szembeni terrorról beszéljen. A szőnyeg alá söprés újabb eredménye pedig az lett, hogy az AI a napvilágot látott jelentése bírálatokat fogalmaz meg Magyarországgal szemben, amiért nálunk "félelemben élnek a cigányok". Vona Gábor mai Facebook-bejegyzésében felteszi a jogos kérdést: kik szólnak bele a magyar kormány munkájába, kik adnak ilyen tanácsokat? Alább a Jobbik elnökének írása:
Balog Zoltán, a társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár elképesztő coming out-ot hajtott végre. Elmondta, hogy egy húsz tagú magyar kormányzati delegáció vezetőjeként az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén beszámolt az emberi jogok magyarországi helyzetéről, ahol a cigányok helyzete és a velük kapcsolatos események miatt bírálatokat kapott. A sajtótájékoztatón a barikad.hu újságíró hölgye rákérdezett arra, hogy nem gondolja-e, hogy a legkiszolgáltatottabb réteg, az idősek ellen elkövetett bűncselekmények rontják Magyarország emberi jogi megítélését?
Az államtitkár itt kétszeresen is elszólta magát. Egyrészt elismerte, hogy valóban vannak tisztességes polgárok, akik terrorban élnek vidéken, ez váltotta ki ezt az önvédelmi reakciót, vagyis az „egyenruhások” megjelenését például Gyöngyöspatán. Vagyis "önvédelmi reakcióról" beszélt, ami ugye egészen más, mint amit eddig kommunikált a kormány. De volt egy, még ennél is nagyobb elszólás. Balog az idősek elleni terror kapcsán ezt mondja: "én ezt a jelentésemben többször elmondtam - NÉHÁNY JÓ TANÁCS ELLENÉRE, HOGY ERRŐL NE BESZÉLJÜNK." (Kiemelés tőlem - Vona Gábor.)
Micsoda? Egy magyar államtitkárnak, aki a cigányügy legmagasabb tisztségű felelőse, egy ENSZ ülésen valaki leszól, hogy miről beszélhet? És meg akarja tiltani neki, hogy elmondja, a dolgok valójában amiatt alakult ki, mert időseket vernek az országban? Hogy pont a lényegről ne beszéljen?
Államtitkár úr! Sürgős magyarázatot várok! Kik azok, akik önnek leszóltak? Orbán Viktor, Pintér Sándor, az ENSZ, Brüsszel, az amerikai vagy izraeli nagykövet? Vagy kicsoda? Ki avatkozik be az ország belügyeibe ilyen durva és aljas csúsztatásra kérve önt? Ki az, aki az ország rossz hírében érdekelt, ahelyett hogy a valódi problémát orvosolnánk?
Vona Gábor
(Kuruc.info)