Ez a kép még 2006-ban készült
Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket az alábbi közbeszerzési pályázatra. A rendőrség több mint két milliárd forintot szórt el tavaly - a mi pénzünkből. Gondolta volna, hogy 400.000 forint egy gránátvető? Vagy azt, hogy egy darab könnygázgránát közel 20.000 forint? Dokumentumok alább.
Az adófizetők pénzén több mint száz kisbuszt, 20 előállító kocsit is vettek. Sok száz millió forintért. Mert erre ugye van pénz. 40 mm-es gránátvető fegyverből 120 darabot vásároltak, darabonként 405 ezer forintért, összesen 48 millió forintot költöttek erre. Ez még csak a fegyver, van hozzá 3000 darab könnygázgránát is, melynek darabja közel húszezer forint. A 3000 gránát 52 millió forintunkba került. Hiába, a gyilkos - más országokban már betiltott -, rákkeltő CR-gázt nem adják olcsón. Nem valami olcsó kínai szerrel lőnek minket, az ÁVH megadja a módját... Az, hogy ezekből a pénzekből mennyit nyúlnak le, nem tudhatjuk, csak sejthetjük. Bizonyára sokat.
A megdöbbentő adatok sora folytatódik: egy újratölthető paprikaspray 85 ezer forintba került. Vettek is belőle  vagy 500 darabot. Meg nyilván egy villát a Rózsadombon.

Részlet a dokumentumból
Egy rohamcsicska páncélja pedig 200 ezer forintba kerül. Az egészségügy, az oktatás romokban. A magyar emberekért sajnálnak pénzt kiadni. Magukért nem.
Magyari Gábor - Kuruc.info