Gyergyószentmiklóson a cigány szomszédok miatt fordultak panasszal a polgármesteri hivatalhoz a Gödrös utcai lakói.
Az utcába tíz évvel ezelőtt költözött egy cigány család, azóta már több mint negyvenen laknak ott, de rokonlátogatások alkalmával tovább bővül a létszám. A kis ház helyére nagyobbat építettek, majd azt is megtoldották.
A lakosság arra panaszkodik, hogy lovaikat a szomszéd telkeken legeltetik, nyáron ott is sátoroznak, a ruhákat a kerteken szárítják, az udvarokra bejárnak, már minden fémtárgyat összeszednek, az utcabeli gyermekeket kitámadják, a felnőtteket pedig azzal fenyegetik, hogy kiskorú cigányokkal szúratják meg, mert őket úgyse viszik börtönbe.
A panaszlevél benyújtása óta a helyi és az állami rendőrség is fokozottan figyel az utcára, az igazoltatás során az is kiderült, hogy legtöbbjüknek a Téglagyár szerepel állandó lakhelyként. Már bírósági eljárás is indult ellenük, mivel engedély nélkül építkeztek és nem fizették be májusban az ezért kirótt ezer lejes büntetést. Mezei Emőke, a polgármesteri hivatal sajtóreferense elmondta, az eljárás befejeztével kerülhet sor a végrehajtásra, vagyis a házhoz épített toldás lebontására.
(Erdély.ma nyomán)