Másodfokú árvízriadó van érvényben Székelyföldön a Hargita megyei Tatros és a Kovászna megyei Feketeügy folyók mentén - közölte szerdán a román vízügyi és hidrológiai országos intézet.
Kedd óta Erdély és Románia szinte egész területén heves esőzések voltak. Erdélyben is jelentős mennyiségű csapadék hullott, az ennek következtében keletkezett ár mintegy harminc házat elöntött a Hargita megyei Vaslábon és Marosfőn.
A hidrológusok által szerdán kibocsátott másodfokú - narancssárga színű - árvízriadó Hargita és Kovászna megye mellett több kelet-romániai megyét is érint, így Bákó, Botosani és Iasi megyéket is.
A figyelmeztetés szerint első fokú - sárga színű - árvízriadó is érvényben van csütörtökön délig szinte valamennyi erdélyi megyében, így Máramaros és Szatmár megyékben a Visó, az Iza, a Túr vízgyűjtő medencéjében.
Temes megyében a Béga és a Temes folyók, Hargita megyében a Maros felső szakasza érintettek. Emellett az Olt folyó Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben és Valcea megyei mellékfolyóira is érvényes a legenyhébb árvízriadó.
(MTI nyomán)