A marosvásárhelyi RMDSZ-frakció kezdeményezésére a polgármesteri hivatal elkezdte a valós kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezését. Első körben azon utcák névtábláit cserélik ki, amelyeket magyar történelmi személyiségekről neveztek el. A mai napon a Dózsa György, a Kinizsi Pál utcát, illetve a Mátyás király teret jelző táblákat helyezték ki kétnyelvű feliratozással - adja hírül Facebook-oldalán a városi RMDSZ-frakció. 25 év után végre tettek valamit a választóikért.
Zoom
Zoom
"Történelmi helyreigazítás történt a mai napon, hiszen a magyar történelmi személyiségekről elnevezett utcák eddig románra fordított neveit mától magyarul is olvasni lehet. Óriási előrelépés, a marosvásárhelyi magyar közösség régi igényeinek tesz eleget a kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezése, amely egy hosszú folyamat eredményeként valósult meg. Köszönjük azon civil szervezeteknek, akik lelkükön viselték a valós kétnyelvűség megvalósulását. Tudjuk, hogy még sok a tennivaló e téren, de folytatjuk az elkezdett munkát" - mondta Peti András alpolgármester.
Zoom
Zoom
A következő időszakban folytatódik a több mint ötszáz marosvásárhelyi utca kétnyelvű feliratozása - ígérik a Facebook-bejegyzésben.
(Kuruc.info)