Fogjunk össze a jogtalanul meghurcolt székely fiatalokért! Két székelyföldi hazafit - Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt - bizonyítékok nélkül hurcoltak el Bukarestbe és vádolták meg terrorizmussal őket. A jogtiprásokkal teli eljárásban Istvántól petárdákat, csillagszórót és airsoft eszközöket koboztak el, míg Szőcs Zoltántól Wass Albert-könyveket és nemzeti jelképeket.
Zoom
Egyre biztosabb, hogy ez a terroristavád az újkori Románia legnagyobb koncepciós eljárása. Súlyossága a terrorvád és a gyanúsítottak Bukarestbe hurcolása miatt immár hasonló, mint a Ceausescu-rezsimben a Sütő András és Tőkés László elleni diktatórikus eljárások.
Az elhurcolt hazafiak családtagjai számára igencsak megterhelő anyagilag az ügyvédi költségek kifizetése, ezért a közleményt jegyző HVIM kéri mindazokat, akikben az összefogás szándéka megvan, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák őket.
Két olyan hazafiról van szó, akik törvényesen, de megalkuvás nélkül küzdöttek a magyar megmaradásért, az autonómiáért, jogaink betartásáért, hagyományaink és történelmünk megismertetéséért. Valószínűleg ez volt a nagy bűnük, amiért éveken keresztül lehallgatták őket, mint valami közönséges bűnözőket - áll a közleményben.
Anyagi támogatást az alábbi számlaszámokra lehet küldeni:
RO10BTRLEURCRT0240034001 - EURO
RO65BTRLGBPCRT0240034001 - GBP
RO23BTRLHUFCRT0240034001 - HUF
RO60BTRLRONCRT0240034001 - RON
Számlatulajdonos: Szőcs Melinda
SWIFT kód: BTRLRO22
Adományt lehet küldeni továbbá a magyarellenesseg.com Paypal-címére is: jovoteam@yahoo.com.
Ebben az esetben megjegyzésként kéretik odaírni, hogy "Támogatás Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak". A Paypal-címre támogatást küldők nevét, vagy kérés szerint a monogramját a cikk alján közzéteszik a bejövő összeggel együtt, amelyet eljuttatnak az erdélyi HVIM egyik vezetőségi tagjának, Szőcs Csongornak.
Akik anyagi helyzetük okán nem tudják támogatni a meghurcoltakat, azokat arra kérik, hogy osszák meg a felhívást minél több helyen, küldjék el ismerőseiknek, barátaiknak, mutassuk meg, hogy képes összefogni a magyarság!