Egy kolozsvári íjászoktatót kísértek be a rohamrendőrök december elsején a kolozsvári Apáczai Csere János Gimnázium elől, az edzésre készülő férfinak a céltáblái piros, fehér és zöld színeket tartalmazó vászonba voltak csomagolva. Tucatnyi rendőr és fél tucat álarcos rohamrendőr vette körül a lezárt utcában az egyébként taxisofőrként dolgozó férfi autóját - írja a Krónika című kolozsvári napilap. A rendőrségi akcióról videófelvétel is készült.
Tunyogi Béla - akinek egyébként semmi köze az ugyancsak szerda este a rendőrségre bekísért gárdistákhoz - a gimnáziumban tartott volna íjászgyakorlatot valamivel több mint egy tucatnyi résztvevőnek, ám még az épület előtt igazoltatták, majd bekísérték.
„A céltábláim piros-fehér-zöld vászonba vannak csomagolva, erre mondták azt, hogy áthágtam a törvényt, és kövessem őket a rendőrségre” - tájékoztatta a Krónikát Tunyogi. Tizenkét rendőr és hat álarcos rohamrendőr érkezett a helyszínre, lezárva a szűk utcát. Az egyébként taxisofőrként dolgozó férfi elmondta: három és fél órát töltött a rendőrségen, ahonnan a hosszú várakoztatást követően végül bírság nélkül távozhatott. A jegyzőkönyvben már az van feltüntetve, hogy azért kísérték be, mert nem hasonlít a személyi igazolványban levő képre – most ugyanis már bajuszt visel – így nem tudták igazoltatni, miközben a jogosítványával még a helyszínen igazolta magát.
- A rendőrségen erőszakosak voltak, lökdöstek, mindenképp peres útra terelem az ügyet, mert megengedhetetlen ez a viselkedés - mondta Tunyogi.
A videó:
 
 
(Krónika)