Megkérünk minden igaz magyar embert, hogy támogassa kezdeményezésünket!
Moldvában megismertem egy fiatalembert, Lőrincz Cselesztint, egy romos, Isten háta mögötti hegyvidéki kis faluban, aki magára vette azt a feladatot, hogy megpróbálja egybetartani azt a közösséget, amit  mi már szinte nem is ismerünk, a csángó magyarokat. Ez a fiatalember ágyhoz, kerekesszékhez kötött. Ilyen körülmények között üzemelteti egy darab számítógéppel a csangoradio.ro internetes rádióportált.
Alapítványok,szervezetek, mozgalmak támogatják munkáját, de "sajnos" leginkább nem pénzzel. Néha még benzinre sincs pénzük, amivel az aggregátort tudnák üzemeltetni, hogy a számítógépe ne álljon le, amikor kikapcsolják az áramot.
Olyan feladatot vállalt magára ez a fiatalember, ami nemcsak megható, de egy hihetetlenül fontos dolog. Magyar rádiót üzemeltet ott, ahol már a gyerekekkel nem beszélnek magyarul, ahol nincs magyar oktatás. A rádió műsora tökéletesen van megszerkesztve, a helyi témákon keresztül a csángózenékig, magyar esti mesétől (minden este 1 órán keresztül) a modern zenékig. Fontos megemlíteni,
hogy hallgatják a rádiót, illetve műsorait terjesztik olyan helyre is, ahová az internet nem jut el.
December 27-én szeretnénk átadni az összegyűlt adományokat. Ehhez kérnénk mindenki segítségét, 100 forint is sokat számít, ha nemes célt szolgál! Kérésre adományozási szerződést állítunk ki, az átadásról beszámolunk, dokumentáljuk.
Köszönjük a segítséget!
Balázs János
(Jobbik Magyarországért Mozgalom Csákberényi Helyi Szervezet)
+36204090705
balazs.janos@csakbereny.hu
sz.szám: 10702105-56017157-53300005
IBAN : HU55 1070 2105 5601 7157 5330 0005
swift kód: CIBHHUHB
közlemény: „Csángóföld”