Valamivel több mint három évvel a gyalázatos dunaszerdahelyi események után a tót megszállók ismét megakadályozták a Romantikus Erőszak március 10-ére meghirdetett felvidéki koncertjét. A fellépést egy ismert hazai internetes rockzenei portál szervezte volna, akik korábban már számos alkalommal tarthattak rendezvényeket a Felvidéken, így a tiltás egyértelműen a RomEr-nek szól.
Miután február elején a révkomáromi RÉV Klub, a fellépők politikai töltetű dalszövegeire hivatkozva, vélhetően külső nyomásra, lemondta a már tavaly lekötött bulit, a szervezőknek új helyszín után kellett nézniük. Ezek után persze a legtöbb helyről elutasító választ kaptak, de a végén találtak egyet, ahova szívesen befogadták volna a rendezvényt. A megállapodás után egy héttel a helyi rendőrség azonban jelezte, hogy nem engedélyezi a koncertet, és ha esetlegesen mégis megrendezik, nem tart majd sokáig.
„Nagy bajban lehet az az elnyomó hatalom amelynek egy zenekartól kell félnie, de azok után, hogy két éve, itt a Csonkaországban, Enyingen géppisztolyos rendőrök vigyázták a rendet egy koncertünkön, már semmin sem csodálkozunk” - áll a zenekar közleményében.
(Kuruc.info)