Három személyt lőtt le egy városi rendőr Ógyallán. Az illető egy ház előtt kezdett lövöldözni az utcán járó emberekre, most öngyilkossággal fenyegetőzik, miközben megérkeztek a különleges erők is.
Zoom
Az aktualne.sk értesülései szerint egy nő is súlyosabb sérüléseket szenvedett, őt Komáromban szállították kórházba. A rendőr egy a Komáromi utcán álló ház alá vitette magát, majd elkezdett lövöldözni. A legutóbbi hírek szerint az Akác utcán tartózkodott, és pisztolyt tartott a fejéhez, miközben a helyzetet már a rendőrök tartják figyelemmel, egy túsztárgyalót is bevetettek. Bozena Bruchterová nyitrai megyei rendőrszóvivő szerint egyelőre nem tudni, mi okból kezdett lövöldözni az illető.
A Dnes.sk szerint a lövöldözés egy cigányok által benépesített négyes lakóház előtt történt.
Frissítés: Cigányokat lőtt le a rendőr
A három áldozat egy családhoz tartozik, egy apa, fia, és az érintett sógora vesztette életét a lövöldözésben. A rendőr szolgálati időn kívül érkezett a lakáshoz, melyben két cigány család él. Mikor azok kijöttek elé, elkezdett lövöldözni, négyen maradtak a földön - egyiküket súlyos sérülésekkel kellett kórházba vinni.
Az 50 év körüli rendőr később Zemko Margit polgármester házába is bejutott, de a tulajdonos nem volt otthon. Ezután barikádozta el magát a kertben, miközben pisztolyát a fejéhez szegezi.
Frissítés 2: Ismerte őket
Egyes felvidéki lapok szerint a család ismerte a rendőrt - valamivel tehát kivívhatták a haragját.
Frissítés 3: Korábban is közkedvelt volt
A Cas.sk információi szerint az elkövető a Komáromhoz közeli Szentpéteren él. Szomszédja azt állítja, semmi nem utalt arra, valami ilyesmi fog történni. A község lakosai értetlenül állnak a történtek előtt, azt mondják, a férfi soha nem volt agresszív, közkedvelt embernek számított Szentpéteren.

Frissítés 4: Oka lehetett rá
Olvasónk írja: A rendőrt személyesen ismerem. Csendes, nyugodt ember. Nem hiszem, hogy ok nélkül kezdett el lövöldözni... Ha ámokfutó lett volna, nem megy a legelső házhoz Gyallán... Mindenki tudja, hogy abban a házban cigányok laknak! Mindig 4-5-6 autó áll az udvaron vagy a ház előtt, tipikus cigánytanya. A parlament egyre több jogot ad a cigányoknak, nem csoda , hogy az adófizető embereknek már tele van a hócipőjük velük!
Frissítés 5: Megadta magát
Az elkövető a túsztárgyalónak azt mondta, hogy nem akar senkinek ártani, majd megadta magát a rendőröknek.
Frissítés 6: A cigányok bosszúra készülnek
A közkedvelt rendőr 51 éves; félórás tárgyalás után adta meg magát a rendőröknek, aki elvezették a helyszínről. A helyieket meglepte a tett, elmondásuk szerint az érintett nem viselkedett agresszívan, és általában kedvelték. A férfi korábban Ógyalla mellett Marcelházán is dolgozott, nős, két gyermeke van. Lakását rendőrök védik, ugyanis olyan információk terjengenek, miszerint a községben a cigányok bosszúra készülnek. A falusiak attól tartanak, hogy elszabadulhatnak az indulatok.
Frissítés 6: Egy kiscsáládhoz tartozott mindenki
Robert Kalinák belügyminiszter a tett hírére Ógyallára utazott, s a helyszínen tartott sajótájékoztatót. Megerősítette, hogy a férfi egy városi rendőr, aki húsz éve állt szolgálatban, a gyilkosságot egy illegálisan tartott fegyverrel követte el. Elmondása szerint tettének motívumait nem tudni, két órán át tárgyaltak vele, míg megadta magát a rendőröknek.
A három áldozat egy családhoz tartozott, csakúgy, mint az incidens súlyos és könnyebb sérültje. A belügyminiszter szerint a rendőrség jó munkát végzett, külön megköszönte a komáromi és ógyallai hatóságok közreműködését.
(Kuruc.info - SITA - TASR - Bumm  - Sme - Felvidék Ma nyomán)