Nem akármilyen fotó köröz a világhálón. Két jóllakott, eltévelyedett napközis, fegyvernek látszó tárgyakkal pózol Komáromban.

A Slovenské Hnutie Obrody-Szlovák Megújhodási Mozgalom Facebook-oldalán finoman jelezték a magyar ajkú őslakos közösség számára, hogy mit is gondolnak az "európai mércéről" és a regionális kétnyelvűségről. Az agymosott mozgalom aktivistái hónapok óta járják az országot és “Na Slovensku po slovensky!” (Szlovákiában szlovákul!) ellenkampány-matricáival, és pólójukon egy “Slovensko Slovákom!” (Szlovákiát a szlovákoknak!) felirattal pózolnak különböző magyar többségű városokban. A képaláírás fordítása : “A komáromi Orange-ban mostantól csak szlovákul! Meggyőztük őket, hogy szlovákul tudni érdemes – NEM VOLT ELLENVETÉSÜK!"
Felmerül a kérdés, hogy a napközisek fényes nappal, közterületen, fegyverrel, vagy annak látszó tárggyal fotóztatják magukat Jókai városában - vagy bárhol -, vajon nem vonhatóak-e felelősségre? Vajon, tesz-e valaki lépéseket, hogy leállítsa ezeket a paprikajancsikat, vagy tovább folytathatják az ámokfutásukat?
Bár, az is lehetséges, hogy rosszul lőtték be a GPS koordinátákat, mivel Bruce Willis kicsit távolabb forgat… Az igazat megvallva, statisztának is silányak lennének.
(Sziakomárom nyomán)