Az amerikai 23 éves Rachel Corrie - akárcsak Tom Hurndall - a Nemzetközi Szolidaritási Mozgalom tagja volt. Két nappal meggyilkolása előtt egy interjúban elmondta, hogy az izraeli hadsereg gyerekeket gyilkol, megsemmisítette fél-Rafah ivóvízkézletét, csaknem minden nap otthonokat rombolnak le, a palesztinok gazdaságilag tönkre vannak téve, elpusztítják üvegházaikat is, a katonák orvlövésztornyokból lőnek mindenkire.

Úgy látta, hogy Izrael szándékosan fosztja meg a palesztinokat mindentől, ami a túléléshez szükséges. Azt is megemlítette, hogy noha az emberek tudják, hogy el akarják őket pusztítani, mégis nagylelkűek és kedvesek maradtak.

Nem értett egyet azzal sem, hogy az amerikai kormány támogatja ezt az izraeli kormányt.
Alább az interjú.
 
 
Rachel Corrie-t egy buldózer taposta el, mikor megpróbálta megakadályozni egy palesztin orvos otthonának lerombolását.


Az alábbi videó tanúsága szerint a hadsereg még megemlékezni sem hagyja a palesztinokat és a még életben lévő békeaktivistákat a lányról. A megemlékezést gépfegyverrel és könnygázzal oszlatják szét.
Az utolsó épen maradt ház egy gyógyszerészé, aki kénytelen félelemben élni családjával és tudja, hogy bármelyik nap meghalhatnak, mégsem mennek el, mert minden megtakarított pénzüket abba a házba fektették - még elpusztítása előtt is fizették a kölcsönt.
 
Kapcsolódó