Évekig szívták a kanadai adófizetők vérét segélyek és bűnözés formájában, de mára az ottani "rasszistáknak" is elegük lett belőlük: törvényt szigorítottak, a "fasizmus" elől menekülő élősködőket pedig hazaküldik - sajnos. Nincs ahová menniük, semmijük sincs - majd elveszik azt, amiért mások megdolgoztak.

A számozott utcán élők nagy része szívesen kimenne Kanadába, hiszen ott mindenkinek jár segély, lakás, és munka is akad - "annak, aki dolgozni akar" - teszik hozzá az alább látható riportban. Képzelhetjük, hány dolgozni akaró "menekült" lehetett...
A gyermekekkel érkező családoknak (és hát melyik cigánynak nincs legalább 4-5 purdéja?) valamilyen szinten segít a város (a magyarok pénzéből), a kiskorúaknak például átmeneti szállást biztosítanak, lakást azonban - minő nácizmus és romagyűlölet! - még az önkormányzat sem ad.
A miskolci televízió összeállítása:
(Kuruc.info - Minap.hu nyomán)
Frissítés: Négyezer cigányról lehet szó
Az elmúlt években körülbelül 4000 miskolci cigány vándorolt ki Kanadába, ahonnan azonban az ottani jogszabályváltozások miatt hamarosan vissza fognak térni. Felkészült-e Miskolc a fogadásukra? - tette fel a kérdést Jakab Péter, a Jobbik helyi önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.
A napokban több sajtótermék is foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy a Kanadában menekültstátuszt kérő cigányok utazását kik is szervezik valójában. Jakab Péter szerint nem ez a lényegi kérdés, hiszen bárki is álljon a cigányok „menekítése” mögött, annak a nyugalomra vágyó miskolciak csak hálásak lehetnek. Ami ennél sokkal fontosabb - tette hozzá -, készül-e egyáltalán Miskolc a visszatérő cigányok fogadására.
Balog Zoltán miniszter nemrég úgy nyilatkozott, hogy a kormány kész segítséget nyújtani a „magukra hagyott és becsapott kanadai romáknak” - emlékezetett a politikus, aki szerint azonban nem a cigányokat csapták be, hanem ők csapták be a „fogékony” nemzetközi közvéleményt, amikor fasiszta, neonáci országnak mutatták be Magyarországot, csak azért, hogy megfejhessék most épp Kanada szociális ellátórendszerét. Ezeket az embereket nem sajnálni kell, hanem kitiltani Magyarország terültéről - szögezte le a radikális képviselő, hozzátéve, „tudjuk jól, hogy a romastratégia kormányától ez hiú ábránd, éppen ezért a miskolci városvezetésen a sor, hogy megmutassa, nem a Fideszt, hanem a lakosságot képviseli”.
„Pintér Sándor a napokban bejelentette, hogy 31 új rendőr áll szolgálatba a Miskolci Rendőrkapitányságon. Ez édeskevés 4000 borsodi honvágytól fűtött nincstelen romával szemben” - fogalmazott Jakab Péter, aki szerint minden lehetséges eszközzel meg kell akadályozni a „visszamenekülők” újbóli letelepedését a városban. „Miskolc a törvénytisztelő lakosság védelme érdekében ne biztosítson se önkormányzati ingatlant, se lakcímkártyát a Kanadából visszatérők számára!” - javasolta a jobbikos politikus, mondván, ez lehetőséget ad arra is, hogy kizárjuk az érintetteket a város segélyezési rendszeréből.
2. frissítés: A miskolci polgármesteri hivatal az alábbiakat reagálta a visszatérő cigányokkal kapcsolatos „teendői” ügyében:
Magyarország Alaptörvénye kimondja: „Mindenki felelős önmagáért, képességei és lehetőségei szerint köteles az állami és közösségi feladatok ellátásához hozzájárulni.” A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 2. §-a is kimondja, hogy: „A szociális ellátás feltételeinek biztosítása – az egyének önmagukért és családjukért, valamint a helyi közösségeknek a tagjaiért viselt felelősségen túl – az állam központi szerveinek és a helyi önkormányzatoknak a feladata.”
A fenti jogszabályokat alapul véve a kérdéses esetben a települési önkormányzatoknak nincs olyan külön feladatuk, amire előre fel kellene készülniük. Az olyan visszatérő családok esetében, ahol gyerek van, és lakhatásuk, elhelyezésük nem megoldott, a Gyámügyi Osztály közreműködésével a veszélyeztetett gyermekek intézményi elhelyezését meg kell oldani – tájékoztatott a szóvivő.
A teljes család elhelyezését az Ökumenikus Segélyszervezet Családok Átmeneti Otthona Miskolc, Leszih A. u. 4. biztosíthatja. Az anya és gyermek együttes befogadására a Miskolci Gyermekvédelmi Központban Miskolc, Egyetem u. 1. szám alatt van lehetőség. Olyan személyek esetében, akiknek nincs gyermekük, a hajléktalan ellátást nyújtó szervezetek tudnak segíteni. A fent jelzett elhelyezési formák – kivéve amennyiben a gyermek veszélyeztetett – igénybevétele önkéntes, azt hivatalból elrendelni nem lehet!
– A hatóság feladata a lakcím-bejelentési kötelezettség folyamatos vizsgálata. Vizsgálják, hogy valós-e a lakcím. Nem létező vagy lakhatásra alkalmatlan helyiségbe történő bejelentkezési szándék esetén a kérelmet el kell utasítani, vagy, ha ez az utólagos ellenőrzésen derül ki, akkor az úgynevezett lakcímrendezési eljárás keretében a lakcímet meg kell szüntetni. Helyi rendeletünk alapján az egy főre eső lakrész mértéke el kell hogy érje a 6 négyzetmétert. Tehát a lakcím-bejelentési kérelmek fogadásánál nem fordulhat elő, hogy egy pl. 42 négyzetméteres lakásba, ahol a nyilvántartás szerint már lakik 7 fő, akár 1 személy is lakcímet létesítsen – zárta a tájékoztatást Dobos Tímea.
(Minap.hu nyomán)