Az első- és másodrendű vádlott szabadságvesztését helybenhagyta, Sztojka Iván harmadrendű vádlott büntetését nyolc évről tizenhárom évre súlyosbította a Kúria.

Részben megváltoztatta a jogerős ítéletet a Cozma-ügyben hétfőn a Kúria, és Sztojka Iván harmadrendű vádlott büntetését 8 évről 13 évre súlyosbította.
Az első- és másodrendű vádlott jogerősen kiszabott 18-18 éves szabadságvesztését helybenhagyta a legfelsőbb bírói fórum.
Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg a cigánybűnözők egy veszprémi lokál előtt, segítségére siető társait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.
A tényállás szerint a három vádlott és társai kifejezetten provokatív szándékkal mentek a szórakozóhelyre, ahol támadóan léptek fel, belekötöttek a vendégekbe, és összetűzésbe keveredtek a sértettekkel is.
A Veszprém Megyei Bíróság 2011 júniusában első fokon, nem jogerősen életfogytiglant szabott ki az első- és a másodrendű vádlottra, Raffael Sándorra és Németh Győzőre, a harmadrendű vádlott, Sztojka Iván pedig 20 év fegyházbüntetést kapott.
A fellebbezések folytán a Győri Ítélőtáblára került ügyben 2012. április 27-én kihirdetett jogerős ítélet azonban jelentősen enyhítette a három fővádlott büntetését: Raffael és Németh 18-18 év, Sztojka pedig 8 év börtönt kapott.
(MTI nyomán)
Frissítés: Nem találta alaposnak az ügyészség kifogását a Kúria
2. Frissítés: "Ma szét fogjuk b@szni néhány embernek a fejét!" - Morvai Krisztina villámkommentárja a cigányhorda ítéletének kapcsán
Kapcsolódó: