A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja reggel 8 óra körül a Kerekes utcában teljesített szolgálatot gyalog, eközben igazoltatta és elfogta az emberölés gyanúsítottját. A drogos gyilkos cigány baltával kettévágta áldozatát, akit nemrég sikerült csak azonosítani. További részleteket a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt.
Délben még javában tartott a helyszínelés abban a Jász utcai társasházban, amelyben szombatra virradóra a 32 éves Mocsári Zoltán meggyilkolt egy sokáig azonosítatlan embert.
A Velvet helyszíni tudósítója a környéken élőktől megtudta: a társasház hátsó udvarán van egy sufniszerű melléképület, itt történt a gyilkosság, itt találták meg az áldozat lábait – az elkövető a férfi fejét és a törzsét átdobta a szomszédba.
Az elkövető az egyik földszinti lakásban élt az anyjával, gyakran veszekedtek, és többen úgy tudják, rendszeresen fogyasztott kábítószert. Ilyenkor az anyja kizavarta a sufniba, amely be volt rendezve, legalábbis egy heverővel. Egy neve elhallgatást kérő forrás azt megtippelni sem tudta, ki lehetett az áldozat. A helyszínelők már összeszedték az áldozat testrészeit, helyszínelés közben a kukákat is átkutatták.
A rendőrség nemrégiben azonosította a XIII. kerületi gyilkosság áldozatát. Kovács Viktória, a BRFK szóvivője az MTI-nek annyit mondott, a két férfi közt szóváltás alakult ki, ez vezetett a szombat hajnalban történt bűncselekményig. További részleteket a rendőrség egyelőre a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt.
A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja reggel 8 óra körül a Kerekes utcában teljesített szolgálatot gyalog, eközben igazoltatta és elfogta az emberölés gyanúsítottját.
Az MTI rendőrségi forrásból - a Velvethez hasonlóan - úgy tudja: az elkövető megpróbálta eltüntetni áldozatát, ezért egy baltával kettévágta a testét.
(Kuruc.info)
Korábban írtuk: Egy gyilkos cigányt keres a rendőrség - Mocsári Zoltán fényképével
Gyilkosság történt Budapest XIII. kerületében szombaton hajnalban, a rendőrség az ügyben emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az egyelőre ismeretlen helyen tartózkodó Mocsári Zoltán 32 éves budapesti lakos ellen.

Mocsári Zoltán
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlése szerint az eddigi adatok alapján a tettes egy Jász utcai társasház melléképületében megölt egy ismeretlen személyazonosságú embert, majd a bűncselekményről értesítette édesapját és elmenekült a helyszínről.
A rendőrség jelentős erőkkel keresi az ismeretlen helyen tartózkodó férfit.
A rendőrség honlapjára kitették a férfi képét, és kérik, hogy aki tartózkodási helyével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 107 vagy a 112 központi segélyhívót.
(MTI nyomán)