Kiengedték a fogdából a kutasi tömegverekedés résztvevőit. A hétfői csetepatéban a hangoskodó gyerekek miatt támadtak egymásra a cigányok. Egy terhes cigányasszony elvetélt, miután hasba rúgta egyik 16 éves rokona.

Bogdánék udvarán történt az etnikai tisztogatás
Bogdán Sándorné udvarán tört ki a tömegverekedés Kutason. Állítása szerint a szemben lakó rokonok kapával, szőlőkarókkal rohanták le őket, és ütni-vágni kezdtek mindenkit, akit csak értek. Aki tudott, elfutott előlük a mezőn. Az utcán hangoskodó gyerekek okozták az összecsapást:
– A gyerekek végett volt minden, mert beszélgettek, játszottak az ablakuk alatt. Hőség volt, ők meg pihenni akartak, zavarta őket a hangoskodás. Először átjött a 16 éves fiú anyja, ő még szépen szólt. Aztán másnap kifigyelték, hogy mikor vagyunk kevesen otthon, akkor törtek ránk.
Az asszony és a férje ezután hosszas vitába kezdtek, hogy milyen rokonsági fokban állnak a támadókkal, és kinek a kije az a 16 éves fiú, aki megrúgta az állapotos nőt, Bogdánné lányát. Végül abban egyeztek meg, hogy az elhalt magzat apja és a kamasz támadó mostohaapja testvérek.
– Ez az ellenségeskedés nyolc éve tart, pedig az elején még jó viszonyban voltunk. Aztán a 16 éves fiú kihasználta azt, hogy fizikailag erősebb lett nálam – panaszolta a 44 éves Bogdán Sándor.
A szülők azt állítják, hogy a hét hónapos terhes Andrea véletlenül keveredett bele a tömegverekedésbe.
– Igaz, ott volt, ő is kiabált, akkor rúgták meg. Az elején még nem vérzett, de nem tudott megmozdulni, ülni. Egy órával később ért ki hozzá a mentő – emlékezett Bogdán Sándorné. – Nekem a rendőrök azt mondták, hogy úton van a kocsi, de kiderült, hogy a többi sérülthöz hívták őket, akiknek csak horzsolásaik voltak. Na akkor kiabáltam a rendőrökkel, hogy vigyék el a lányt, mert vérzik. A kórházban császármetszést hajtottak végre rajta, de a babát már nem tudták megmenteni, bár rövid ideig még élt a pici, de nem lehetett újraéleszteni. Andrea most is az intenzív osztályon van, infúziót kapott, meg két zacskó vért, de még nincs túl az életveszélyen.

Bogdán Sándorné lánya életveszélyes sérüléseket szenvedett a tömegverekedés közben. Az azóta is kórházban lévő asszony születendő gyermeke elhalt egy rúgás miatt
A hétfői verekedés után nyolc férfit vettek őrizetbe a rendőrök, de azóta valamennyiüket szabadon engedték. A terhes nőt hasba rúgó "kamaszt" is, akinek az édesanyja azt közölte a megyei lappal, hogy nem úgy történt, ahogyan Bogdánék állítják, de többet nem akart mondani. Ahogyan a focimezbe öltözött, komor tekintetű fia sem, akit most életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsít a rendőrség.
"Ha az egyik rendőrautó jön, a másik megy - nekünk ezzel kell együtt élnünk"
Az utcában lakók szerint rendszeres errefelé a csetepaté.
– Mindig van veszekedés, a Jóisten se tudja, hogy miért – támasztotta alá Orsós Pál.
– Nem az első eset volt ez és nem is az utolsó. Incidens incidens hátán van itt, pedig régen ez egy csendes utca volt. Most éjfélig kint vannak a gyerekek, ordítoznak, játszanak. Iskolás korúak, akiknek otthon lenne a helyük. Ez egy fél Miskolc – vélte Kovács József.
– Ha az egyik rendőrautó jön, a másik megy – tette hozzá Bíró Ferencné. – Nekünk ezzel kell együtt élnünk...
(Sonline nyomán)