A főcím és a bevezető sorok mindent elárulnak. Íme a jövő hírszolgáltatási formája - írja a Bama cikkét beküldő olvasónk.
Körzeti megbízott fogta el a kerékpártolvajt, három bicikli ellopását vallotta be a ficsúr.
Padon üldögélve várt a megfelelő alkalomra az a 15 éves fiú, aki ellen tulajdon elleni szabálysértés és lopás vétség bűncselekmény miatt nyomoznak a siklósi rendőrök.
Egy beremendi 69 éves asszony jelentette be a rendőrségre 2014. július 16-án a délelőtti órákban, hogy lakótelepi lakása előtt az utcán, alig néhány percre őrizetlenül hagyott kerékpárját valaki eltulajdonította. Az asszony a rendőröknek elmondta, hogy a panelház alagsorában található tárolóból percekkel korábban felhozott kerékpárját csak addig hagyta lezáratlan állapotban az utcán, amíg lakásába visszament egy-két dologért. Az utcára visszatérve azt látta, hogy egy fiatal fiú, akit a környéken élők korábban az egyik közeli padon láttak üldögélni, elszalad a kerékpárjával.

A helyi körzeti megbízott és járőrtársa azonnal a tolvaj nyomába szegődtek, majd több helybeli meghallgatása és a településen lévő ingatlanokhoz tartozó vagyonvédelmi kamerák felvételeinek segítségével, a kapott személyleírás alapján jutottak el egy 15 éves, környékbeli kistelepülésen élő fiúhoz, aki meghallgatása alkalmával töredelmesen bevallotta, hogy július elejétől mostanáig, összesen három kerékpárt tulajdonított el a nagyközség lakótelepéről.

A fiatalkorú elkövető kihallgatásakor azt is elmondta, hogy a lopásokat minden alkalommal úgy követte el, hogy sokáig üldögélt a lakótelep egyik padján, majd amikor észlelte, hogy kerékpáros érkezik, közelebb ment és a lezáratlanul hagyott kerékpárt egy óvatlan pillanatban eltulajdonította. A kerékpárokat általában pár ezer forintért értékesítette, majd az így befolyt összegből főként üdítőt, chipset, illetve dohányterméket vásárolt magának.

Az, hogy egyik eltulajdonított kerékpár piaci értéke közel 80 ezer forint volt, a tolvaj számára is csak a rendőrségen derült ki, így bár alig pár ezer forintot keresett a lopott kerékpárok eladásán, a több rendbeli tulajdon elleni szabálysértés mellett, lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is felelnie kell.
(Bama)