Vádat emelt a Szombathelyi Járási Ügyészség azon cigányokkal szemben, akik júliusban a szombathelyi kórház szülészeti osztályáról elraboltak egy újszülött kislányt.
Családi jogállás megsértése, valamint személyi szabadság korlátozása bűntett kísérlete miatt vádat emelt a Szombathelyi Járási Ügyészség azzal a 38 éves nővel és 31 éves férfival szemben, aki júliusban a szombathelyi kórház szülészeti osztályáról egy újszülött kislányt vett magához és vitt haza - közölte az MTI-vel pénteken a Vas Megyei Főügyészség, szokás szerint elfelejtvén megemlíteni azt az információmorzsát, hogy az elkövetők most is milyen származásúak voltak.
Az utókor számára azért mi közzé tesszük retkesék nevét és arcképét is, ugyanis ezeket viszont az MTI "felejtette el" közölni híradásában.
Zoom
Pendli-Kovács Zoltán egy szombathelyi Jobbik-ellenes tüntetésen
Zoom
Orsósné Cirák Klárának fehér baba kellett
Simon Zoltán főügyész tájékoztatása szerint a két vádlott többszöri előzetes terepszemle után ment be 2014. július 9-én a délelőtti órákban a kórházba, ahol a szülészeti osztályon - amikor azt senki sem látta - magukhoz vették az előző napon született csecsemőt, és egy köpenybe csavarva kivitték az intézményből, lakásukra távoztak. Hozzáfűzte: rendőrök még aznap délután megtalálták a kislányt a két vádlott Váci Mihály utcai lakásán, és visszavitték a csecsemőt a kórház szülészeti osztályára.
Simon Zoltán közleményében arról is írt, hogy az ügyészség vádat emelt azzal a 22 éves nővel szemben is, aki a vád szerint többször volt terepszemlén a kórházban, és az elsőrendű és másodrendű vádlott által készített hamis tanulói munkaszerződést felhasználva jelentkezett munkára a szülészeti osztályon.
A fiatal cigány később meggondolta magát és nem vett részt a bűncselekmények elkövetésében, de a hamis magánokirat felhasználása miatt neki is felelnie kell a bíróságon.
(Kuruc.info - MTI nyomán)