Nézzük az EU által támogatott “La Kalle Association” a spanyol cigányok kirekesztettségével kapcsolatos, rasszizmussal, fasiszmussal, cigánygyűlölettel igazán nem vádolható*dokumentumát:
Spanyolországban a női elítéltek/börtönlakók 25%-a cigány, noha a népességen belüli arányuk lényegesen kisebb.  (“Roma women make up some 25% of female prisoners in Spain’s jails,  although they represent a much smaller percentage of the population generally.”)
Forrás itt
Az 1990-es években, a spanyol börtönökben levő nők száma nyolcszorosára emelkedett, és most az összes börtönlakó 10%-a nő. … Ebben a roma nők részaránya hússzoros a teljes populációhoz viszonyítva. (“In the 1990s, the number of women in Spanish jails rose eight-fold, t* comprise 10% of the prison population. … Within this group, the percentage of Roma women is as much as 20 times greater than in the general population.”)
A [cigány] nők 60%-a (általában kisstílű) drogkereskedelem miatt ül; a többiek túlnyomó többsége lopásért, rablásért, illetve, gyakran, drogfogyasztásért (Kuruc.info: igen, a drog, megint a drog, a cigányok kedvence. Nem hiába tépjük a szánkat, és idézünk finnországi statisztikákat, melyek szerint az ottani fiatal cigány férfiak 40%-a keménydrogos; a legújabb szlovák statisztikákról nem is beszélve!). Az elítéltek 60%-a volt bűnismétlő visszaeső (Kuruc.info: ennyit arról, hogy a cigányokat ki lehet-e nevelni a bűnözésből, hogy elrettentő-e számukra a börtön.) (“It found that 60% of the women were jailed for drug–dealing, usually on a small scale, and most others for theft or robbery, often also related to drug abuse. Sixty per cent were repeat offenders”)
Ehhez kell kommentár, Kedves Olvasónk?!?
Még egyszer hansgúlyozzuk: mivel a cigányfaj- és -bűnözővédők úgy sem hisznek el ebből egy szót sem, ezért fel kell hívni a figyelmüket arra, hogy az eredeti tanulmány HIVATALOS adatokat tartalmaz, és, ahogy már említettük, ITT található.
*: a tanulmányt persze cigányfajvédők írták, mert ezek kapnak rá uniós és egyéb közpénzt, de azért az igazság kiviláglik az adatokból. Eleve a “La Kalle Association” már a nevéből következően cigányfajvédő szervezet (aki olvasta EZT a cikket – amely egyébként kötelező olvasmány, ha látni akarunk más külföldi cigánybűnözési példákat, ill. azt, hogy a finn lapok hogy, milyen nyíltan és szókimondóan cikkeznek a cigánybűnözésről –, már kapásból tudja, mit jelent a “La Kalle” – igen, cigányt).
Megoldási javaslataik is ennek megfelelőek, és egész egyszerűen szánalmasak. Ahelyett, hogy a probléma OKÁT (ti. magát a cigány “kultúrát”) szüntetnék meg a gyerekek tervszerű családtól való elvételével már csecsemőkorban, a családi pótlék 3 gyerek után történő teljes megszüntetésével stb., a köv. szánalmas és kifejezetten bűnözést serkentő, arra buzdító ötleteik vannak. Itt ezek TELJES listája (a Recommendations szekcióban):
"A tanulmány azzal zárult, hogy a romák börtönbeli számarányának oka a spanyolok roma nőellenes diszkriminációja. (Kuruc.info: Tetszik látni, Kedves Olvasónk? Nem a bűnöző cigányok az okai annak, hogy lecsukják őket, és emiatt hússzorosan felülreprezentáltak a börtönökben, á nem. Egyes egyedül a kirekesztő, diszkriminatív többségi nemzet az ok) Egy nagy kiterjedésű, szakemberekből álló hálózat támogatásával, elmondta, hogy ez ellen az előítélet ellen hogy lehetne küzdeni, érintve minden, a munkapiaci alkalmazással, lakhatással, oktatással, kábítószerekkel, a médiumokkal és a büntetésvégrehajtási rendszerrel kapcsolatos kérdést. Szintén javasolta, hogy állítsanak fel egy Cigányfigyelő Rendszert (Observatorio de Participación Gitana), amely a diszkriminációt vizsgálná, a roma kultúrát népszerűsítené, és résztvevőinek a társadalom minden rétegében való résztvételét bátorítaná. A többi javaslatok közül:
* A romák lakhelyi deszegregálása (azaz “szétszórása” a többségi nemzet között), és a roma családok, ill. új lakhelyükön szomszédjaik közötti közvetítéssel a köztük levő harmónia és megértés elősegítése érdekében (Kuruc.info: most képzeljük el annak az “örömét”, akinek a szomszédságába erővel egy bűnöző putriscigány-családot költöztetnek, és nem tehet ellene semmit)
* A roma kultúra és történelem oktatása az iskolákban (Kuruc.info: azaz, megint csak a többségi nemzettel próbálják elfogadtatni a cigánybűnözést, ahelyett, hogy a cigányokat próbálnák megváltoztatni)
* A roma média támogatása, és a Unión Romani (Cigány Egyesület) által lefektetett etikai kódex betartatása az újságírókkal (Kuruc.info: azaz: a nemcigány újságírók legyenek minél inkább PC-k és ne merjenek cigánybűnözésről írni)
* A [nemcigány] újságírók részéről fellelhető [cigányellenes] elfogultság vizsgálata; a [cigányfajvédő] ügyvédek speciális oktatása és több alternatívát a börtön helyett, például az áldozatok és a vétkesek közötti közvetítéssel (Kuruc.info: báze, ez (is) kivágta nálunk a biztosítékot. Azaz a Cigány Egyesület azt javasolja, hogy induljon boszorkányüldözés: üldözzék a cigánybűnözésről író újságírókat; képezzenek harcias cigányfaj- és -bűnözővédő ügyvédeket, hogy még jobban sakkban tarthassák az igazságot megíró újságírókat. Az meg már csak hab a tortán, hogy ne csukják le szegíny romákokat, inkább próbálják meg rávenni a cigánybűnözés áldozatait, hogy fogadják el, hogy a bűnözőket futni hagyják. És mikor vizsgálják már végre rézművesék fehérellenes gyűlöletét?)
* A női rabokat tartsák közelebb az otthonukhoz, világosítsák fel a jogaikról, és kiengedésük után is támogassák őket (Kuruc.info: azaz: egyrészt javítsák a börtönkörülményeiket – tessék mondani, most adófizetői pénzből minden egyes cigánytábor mellé börtönt kell építeni, hogy ne kelljen eltávon vagy látogatáson sokat utazgatni?! –, másrészt okosítsák ki őket a jogaikból – azaz, hogy hogyan tudják sakkban tartani a rendőröket és az igazságszolgáltatást.)
 
("The study concluded that the rate of imprisonment reflected discrimination against Roma women in Spanish society. With the backing of a wide-ranging expert network, the project produced extensive recommendations for countering this bias, covering employment, housing, education, drugs, media, and the penal and prison systems. It also proposed the setting up of a Gypsy Participation Watchdog (Observatorio de Participación Gitana) to investigate discrimination, promote Roma culture, and encourage members of the community to participate in all areas of society. Other proposals include:
* Phasing out segregated Roma settlements, re-housing families and offering mediation and awareness raising to promote harmony with the neighbours; * Putting Roma culture and history onto school syllabuses; * Support for Roma media, and journalists’ compliance with the code of ethics published by the Unión Romani; * Investigating bias on the part of jurists; special training for lawyers, and more alternatives to prison, such as mediation between victims and offenders; * Placing women prisoners closer to home, educating them on their rights, and providing support after their release."
)
Ehhez csak annyit tudunk hozzátenni, Kedves Olvasóink, hogy nagyon húzzák kifelé a gyufát a cigók és a fajvédők Spanyolországban IS. Aztán meg majd csodálkoznak, ha megint megindulnak a marhavagonok, ha ott IS, akárcsak Olaszországban, Romániában, Szlovákiában stb., égni kezdenek a putrik...
Egyéb kapcsolódó anyagok (NAGYON sok egyéb hasonlóan minőségi cigánycikk & statisztika van, tessék tüzetesen átolvasni a Cigánybűnözés, Anyaország és Külföld-rovatot; most itt csak kettőt listázunk!):
Kuruc.info - A.S.