A Magyar Nemzet arról ír pénteki számában: a Híd a munka világába programban vásárolt ingatlanjait ajánlja fel az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), hogy csökkentse 1,6 milliárd forintos tartozását.
Balogh János a napilap pénteki számában megjelentek szerint azt közölte, folyamatos tárgyalásokat folytatnak a Rejtett Erőforrások Minisztériumával a felzárkóztatási programban elköltött pénzek visszafizetéséről.
Az ORÖ-elnök elmondta: a szervezetnek számos nagy értékű ingatlanja van, amit már fel is ajánlottak a kormányzatnak, hogy értékbecslés után eladják azokat, és így csökkenjen a tartozás. Hozzátette, hogy a programban vásárolt ingatlanok értéke eléri a 800-900 millió forintot, de az ingóságokat is értékesítenék.
Az elnök szerint az a fontos, hogy van fizetési hajlandósága az önkormányzatnak, de tagadta, hogy fizetési felszólítást kaptak volna a minisztériumtól.
A Magyar Nemzet megjegyzi: nem világos Balogh János becslése, mert ingatlanokra és eszközökre mindössze 350 millió forintot költöttek a programban.
(MTI nyomán)