“Alattomos, fajgyűlöletre alkalmas megjegyzés - Tipikusan fasisztoid érvrendszert tükröz, bár ez az elnök skin-head (Kuruc.info: sic! Úgy látszik, Ungár nem csak, hogy magyarul nem tud, de angolul sem! Gy.k.: senki sem írja kötőjellel a skinhead-et) múltja miatt számomra nem meglepő - közölte a Hírlap érdeklődésére dr. Magyar Elemér egri kisebbségi jogvédő ama sajtótájékoztató kapcsán, amelyet kedden tartott az Összefogás Egy Jobb Egerért Egyesület elnöke és alelnöke. (Kuruc.info: Kapcs. cikk ITT)

Az ott elhangzottakról szerdai számunkban olvashattak lapunkban tudósítást. Dr. Magyar Elemér kifejtette, az általa megjelölt gondolkodás egyik jellemzője, hogy olyan ténymegállapításokat tesz, amelyeket semmilyen konkrét, ellenőrizhető forrással nem támaszt alá. (Kuruc.info: Ez mondjuk vastag hazugság, mert pl. a Kuruc.info, finoman szólva, olyan forrás, amivel a cigányfajvédők érvei tényekkel, statisztikákkal egy az egyben leszerelhetők. Az már igaz, hogy az ide-oda nyilatkozó, olykor szánalmasan magyarázkodó - tisztelet a kivételnek - jobbikos politikusoknak, gárdavezetőknek igenis kutyakötelességük lenne Kurucot olvasni, minden egyes hivatalos statisztikát, ballib orgánumban megjelent jelentést, forrást, fordítást buzgón kedvencek közé berakni, kijegyzetelni, kinyomtatni, hogy ilyen esetekben egy fél pillanat alatt lenullázzák a fajvédői “érveket”. Sőt vissza is támadhatnak: tényszerűen a cigány és zsidófajvédők a rasszisták.)

- Honnan veszi az egyesületi elnök, hogy iskoláinkban az integrált oktatás nem működik? - kérdi a jogvédő. - Mire alapozza, hogy a cigánygyerekek arányának növekedésével párhuzamosan nő a bűncselekmények száma? (Kuruc.info: Például a Hírszerzőben, a Népszabadságban és az OKI-sok átal megjelent kutatásokból. Elég, vagy idézzünk mást is?)

De még ha így is lenne, hogyan következik ebből az, hogy a bűntényeket csak cigány gyerekek követik el? (Kuruc.info: Ungár, ahogy szokott, hazudik. Már az eredeti cikk címe ["A Jobbik egri elnöke szerint a romák között több a bűnöző"] is mutatja, egy szóval nem mondta azt Sneider, hogy csak a cigók bűnöznek.) Ez kétszínű, alattomos, fajgyűlöletre alkalmas megjegyzés (Kuruc.info: jellemzi Ungár magyarnemtudását, hogy olyan nemlétezô fogalmat használ, hogy “fajgyűlöletre alkalmas”. Esetleg “fajgyűlölet keltésére alkalmas”, vagy “fajgyűlölô”, de semmiképp nem ez a kifacsart, magyartalan szerkezet.). Felteszem a kérdést, milyen alapon meri állítani, hogy a romák között nemcsak szociális, hanem kulturális, etnikai gyökerekből adódóan is nagyobb a bűnözés. (Kuruc.info: a szociális részét a múltkor már kitárgyaltuk.  A kulturális 100%-ban ott van és igaz. Az etnikai motívum vitatott, mindazonáltal a cigányok, éljenek bárhol, bármilyen életszínvonalon, zömmel bűnözők évszázadok óta. 100%-ukra ugyan nem jellemző, de a genetikai torzulás is sokukat érinti, hiszen a vérfertőzés ugyancsak "kultúrájuk" szerves része. Ennek ellenére, vagy épp ezért, jobbikosok, vagy bárki, aki a cigánybűnözés ellen felszólal: tessék azokat a szavakat, mint “gének”, “származás”, elfelejteni. A “kultúra”, “szocializáció” 100%-ban lefedi azt, amiről beszélünk, és a fajvédők sem tudnak belekötni - szemben a "vörös posztó" génnel és származással.) Ez nézetem szerint már nyíltan fasiszta, fajelméleti alapon nyugvó kijelentés!

További sajátosságként említi a jogvédő, miszerint a tájékoztatót tartók látszólag a szigorítás, a rend pártján állnak - amikor az iskolákban a fegyelmezés eszközeinek szélesítését követelik, a rendőri munka irányát szabnák meg -, ám magukra nézve ezt már nem tekintik fontosnak. Dr. Magyar úgy véli, önkormányzati képviselőként az egyesületi elnöknek mindenkinél jobban kellene ismernie és főleg betartania a jogi előírásokat. Érvényes ez a demonstrációkra is. (Kuruc.info: a tipikus kettős mérce, amely megfigyelhető például akkor, amikor a cigányfajvédők sima szoftverlopást rablással, gyilkolással vesznek egy kalap alá, és ezzel próbálják a magyarokat éppen olyan bűnöző népnek beállítani, mint a rétinégerek.)

- Megfigyelhető az is - folytatja a jogvédő -, e szemlélet hívei anélkül hoznak fel konkrét eseteket igazuk alátámasztására, hogy meggyőződnének azok tipikus voltáról. S ebből általánosítanak. Az sem tudható ugyanis, hogy az adott iskolai verekedésnek tényleg etnikai háttere volt-e. (Kuruc.info: szinte mindig az. Csak egy példa (a sokból): Annyi történt, hogy meghalt egy magyar. Nem tudom sajnálni...” meg "öld meg a magyart!", ugyebár.) - Az utóbbi hónapokban több olyan negatív megnyilvánulása is volt Egerben a jobboldalnak, amelyeknél helyi polgárként és jogvédőként is elvártam volna a város első emberének eligazító reflexióját - zárja nyilatkozatát dr. Magyar Elemér.”
Kuruc.info - Arppi S.