"Hozzászólás a Váradi Roma Café témához
A minap elolvastam két hozzászólást, az egyik arról szólt, hogy „minden cigány egyforma……” és, hogy a fent említett zenekar Kanadában azért járt, hogy „folytassa, amit itthon abba hagyott, tehát a bűnözést, és segélyt próbált kicsalni az államtól…”
Demokratikus országban élünk, mindenkinek lehet véleménye, nincs is ezzel baj!
Kérdezem én, hogy a véleményét kinyilvánító embernek, honnan származnak ezen információi, netalán ez időben ő is Kanadában tartózkodott és látta ezeket az eseményeket? (hozzáteszem, a zenekarról állított információk nem fedik a valóságot!)
„Minden cigány egyforma…” nekem is vannak rossz tapasztalataim, de ettől függetlenül nem általánosítanék! Ha ez így lenne, akkor azt is kijelenthetjük, hogy minden magyar egyforma? Lássuk be, hogy közöttünk magyarok között is nagyon sok olyan ember van, aki lopott, csalt, sőt még embert is ölt, de még sem általánosít senki, hogy minden magyar egyforma! (Kuruc.info: miközben egyetértünk azzal, hogy valóban nem minden cigány egyforma [a leközölt olvasói levelekért felelősséget nem vállalunk, azok nem feltétlen tükrözik az álláspontunkat stb.], azért hadd beszéljünk az arányokról, azokról a fránya arányokról... most soroljam fel a rendőrségi statisztikákat? A nevezetes pesti 82%-os gyerek/fiatalkorú cigány-gyilkos arányt? Póczik Szilveszter történész, kriminológus Roma integrációs problémák Magyarországon könyvét? Dr. Kiszelyné Gábor Enikő-féle, 2006-os adatokat idéző tanulmányát? A külföldi adatokat? Mind-mind azt bizonyítják, hogy a cigányok nagyságrendekkel nagyobb valószínűséggel bűnöznek.)
A másik hozzászólás a következő címen szerepel: „Pedofil videó a Váradi Roma Café-tól.” Bevallom őszintén, amikor ezt a véleményt olvastam, mélyen felháborított, és ekkor határoztam úgy, hogy reagálok ezekre a vádakra.
„A pedofília görög eredetű szó, a pontos jelentése a gyermek szeretete. 
Manapság bármelyik szülő magából kikelve utasítaná el, ha a gyerekét valaki „így” akarná szeretni, ugyanis felnőtt emberek nemileg éretlen gyermekek iránti szexuális vonzódását értjük rajta. 
A köztudatban a pedofília, mint bűnös szexuális eltévelyedés él, bár nemzetközi tudományos kutatások azt állítják, hogy a pedofília egy genetikai torzulás által okozott betegség. Betegség vagy sem, a pedofília bűntény, amelyet elítélünk, és amelyet a törvény büntet. Egész pontosan nem a pedofília, illetve a pedofil személy az, akit a törvény és a társadalom elítél, hanem azok a szexuális bűncselekmények, melyeket gyerekek ellen követnek el.”
Kérdezem, hogy bárki vélt ilyen dolgokat felfedezni ebben a bizonyos videó klipben? (Kuruc.info: kőkeményen csúsztatnak. Nem csak a szexuális aktus meríti ki a bűncselekmény fogalmát, hanem már a gyerekkorúak kifejezetten “farokállító”, vágykeltő beállítása, fotózása, filmezése. Ha a hátsójukat riszáló, vonagló, nem túl hosszúszoknyás kislányokat alulról (!!!!) videózunk, az bizony már erősen közelíti a pedofília fogalmát, és ilyenekért simán el lehetne meszelni mind az együttest, mind a menedzsmentjét. Nem csak miszerintünk, hanem sok kifejezetten feminista, baloldali, antirasszista szerint is. Ami minket nem érdekel, mert nem hozzájuk igazodunk, de főként: a törvények alapján pedofilbűzös a "produkció".
De mit is várunk egy olyan “kultúrától”, ahol a 10-11 éves korban történő nemi élet és a 11-12 éves korban történő szülés teljesen elfogadott, és a lányokat sok esetben már hat éves korukban eljegyzik? A vérfertőzésről, családon belüli szexről nem is beszélve.)
Amikor elhatároztuk (a menedzsment), hogy erre az umbala-umba című dalra készítünk egy videó klipet, nagyon sokat törtük a fejünket, hogy milyen legyen. Sajnos a médiában vannak ki nem mondott dolgok, amire csak utalnak, ennek köszönhetően nagyon nehéz dolgunk volt, van! Mikor megszületett a klip forgatókönyve, senkiben nem merült fel, hogy valakinek ilyen súlyos dolgok fognak eszébe jutni, de szerintem ez is jellemzi a véleményírót. (Kuruc.info: még egyszer elmondjuk, hogy az eredeti linket felháborodott, feminista, baloldali, antifasiszta ismerőstől kaptuk.)
Nem vagyunk egyformák (bár bizonyos állítás szerint minden cigány egyforma), ezért mindenki másképp értelmez egy videó klipet, zenét, könyvet, filmet, stb.
A videó klip célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, Magyarországon több száz gyerek él, többségük született tehetség, figyeljünk oda rájuk! (ez a felirat szerepel a videó klip elején)
Végezetül annyi, hogy a zenekar tagjai mind tisztességes családapák, szeretném kikérni az ő nevükben az effajta rágalmakat!! (Kuruc.info: erre csak azt tudom mondani, hogy a cigányfajvédők egyik kedvenc időtöltése a “keresztény / fehér családapa megerőszakolt egy kislányt” meg "sok-sok lelkész pedofil"-témákon való rugózás. Ugye, felhívhatjuk becses figyelmüket ezentúl arra, hogy “maga a Váradi Roma Café menedzsmentje mondta, hogy az, hogy ha valaki családapa, az felmentő tényező, és tuti nem lehet pedo?”)
Nem véletlenül használtam a rágalom szót, mert élni fogunk a törvény adta jogunkkal! (Kuruc.info: előbb kellett volna gondolkodni, és nem akkor, amikor a feministák - majd utánuk mi - kirobbantják a botrányt.)
Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy a másik oldal is véleményt nyilváníthatott!
 
Üdvözlettel:
Váradi Roma Café menedzsment."