Istenkém, hány, de hány olyan konkrét esetet (lásd pl. EZT és EZT a legutóbbiakért) idéztünk már, amiből egyértelműen kiderül, a putrisok nem hajlandóak dolgozni. Szaporítsuk ezek sorát: nézzük, mivel jár az új Mercedes-gyár beindulása.
"Kecskeméten máris munkaerőhiánytól tartanak...
 
A Mercedes egyébként a beruházással a város legnagyobb foglalkoztatója lesz, szakmunkást találnia azonban nem lesz könnyű: Kecskemét munkanélküliségi mutatója jóval az országos átlag alatt van, az a néhány százalék pedig szakmunkára alkalmatlan segédmunkás.
A lap szerint a konszern számolt ezzel, és Budapesttől Szegedig számít a munkavállalókra, továbbá együttműködni tervez a helyi műszaki szakképző intézettel, valamint a műszaki főiskolával."
(hirado.hu)

Kuruc.info / Arppi S.: ahogy látható, szinte egész Kelet- és Közép-Magyarországról ezrével(!) keresnek munkaerőt, különösen szakmunkásokat. Mivel a gyár csak három év múlva indul, van elég idejük a romáknak felkészülni, szakmát tanulni. Szerintem lesz rá talán még EU-s keret is, ösztöndíj, miegymás... Főleg tartós munkanélküliek (azaz a cigány munkakerülők) számára. Nos, putrisok, fajvédők, nem mondhatjátok, hogy nincs munkalehetőség.