A Vastagbőr-blog felvetette azt a kérdést (cikkük, remélhetőleg normális, jövőbeli kommetárokkal, ITT), amelyről már mi is írni akartunk: a monoki népszavazás ötlete nem elég, mert felvizezhető, és pl. a cigánybűnözést nem fogja vissza karhatalmi, kényszerítő eszközökkel.

Ennélfogva mi is azt tartjuk megfelelőnek, ha Detonátor pontjairól tartanánk népszavazást, nem kevesebbről. Leveleket, hozzászólásokat várunk ebben a témában (is) – a legjobbakat lehozzuk.

Kuruc.info – Arppi S.
Olvasó: T. Kuruc.info szerkesztők!

Tekintve, hogy várjátok a hozzászólásokat, gondoltam itt az alkalom, hogy szajkózzam a megrögzött álláspontomat újra.

Detonátor pontjaival nagyrészt egyetértek, pár kiegészítést szeretnék tenni:

0. A LEGFONTOSABB: Választójogi törvény módosítása oly módon, hogy választójoggal csak olyan magyar állampolgár bírjon aki hozzájárul adófizetéssel a társadalom működtetéséhez. Ez a jogosultságot minden választás előtt egy központi rendszer elbírálja és ez alapján küldenék ki a szavazólapokat (vagy valami hasonló). A lényeg az, hogy a választójog "elnyeréséhez" az adott periódusban a befizetett adók és a kifizetett támogatások (okozott kár, börtönköltségek, stb...) összegének pozitívnak (vagy nullának) kellene lennie az államkassza szempontjából. Ha negatív, akkor nincs választójog!

Egy kis magyarázat, hogy miért is olyan lényeges ez:

Egy ilyesfajta "cenzus" bevezetése egy csapásra véget vethetne az antiszociális tömegek "tenyésztésének", mely alpjában destabilizálja a társadalmat. A jelenleg kormányzó csoportosulás (+ a parlamenti ellenzék is) nagymértékben építi hazug hatalmát erre a könnyen befolyásolható, megvásárolható tömegre és ezt teszi a tisztességes, dolgozó, a társadalmi rendet anyagilag fenntartó emberek rovására..

Egy ilyen rendszer egyfajta garanciát jelenthet az ellen, hogy a bűnöző-élősködő szubkultúrák politikai támogatással rátelepedjenek a társadalomra.

Csak megemlítem, hogy létezett már "hasonló" korlátozás a történelemben sok helyen és sokféle tartalommal. Pl. a sokat "szidott" Horthy-rendszerben is, és annak a választási rendszernek a "műveltségi cenzusa" már értelmezhető lenne akár pozitívumként is, de véleményem szerint, a most javasolt jobban működne és a XXI. században már könnyedén kivitelezhető technikailag is.. Szeretném, ha mást nem is, de ezt az egy javaslatomat minden párt (de leginkább a Jobbik) megfontolásra érdemesnek tartaná és elkezdődne a részletek pontos kidolgozása (+társadalmi vita), mert a helyzet nagyon komoly és minden elvesztegetett napért kár.

9. A színesfémkereskedelem állami monopóliumba vétele. (Nem színesfémkereskedelem, hanem mindenféle fémhulladék átvétele, kereskedelme és újrahasznosítása. Csak a kijátszhatóság elkerülése miatt fontos a pontos szóhasználat. )

12. + a halálböntetés visszaállítása.

14. Igen, a büntetésvégrehajtás nem szanatórium. Csak semmi szórakozás. Helyette munka kell, hogy a tartás költségeit részben, vagy egészében ebből lehessen fedezni. Kétfokozatú börtönrendszer: egy a kisebb súlyú bűncselekmények elkövetőinek, egy pedig szigorú, nomád jellegű, napi 10 óra kényszermunkavégzéssel (akár bérrabság szibériában, törökországban) a társadalomra különösen veszélyes élet- és testi épség elleni bűnelkövetőknek, visszaesőknek, stb..

Első nekifutásra ennyi lenne.

További jó munkát kívánok. Hajrá!

Üdvözlettel:
--krc
 
2. Olvasó:  Tisztelt Kurucok!

A 0., és egyben legfontosabb (szerintem is kimondottan szükséges!) ponthoz csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ebből kimaradnak a 18 év feletti, de tanuló diákok (mivel ők nem dolgoznak, legfeljebb nyáron, nem is adóznak, legfeljebb csak akkor...). Az ismerőseim, jóbarátaim között sokan vannak, amellett, hogy magyarul gondolkodnak, el is mennek szavazni, mióta betöltötték a 18. életévüket. Szerintem, ez sokfelé így van, és reménykedem benne, hogy az évek során egyre több fiatal érzi majd fontosnak a beleszólási jogát, így a fenti módszer kiegészítéseként még meg lehetne valósítani, hogy vagy érvényes diákigazolvánnyal vagy iskolalátogatási igazolással is lehetne szavazni, ha a fiatal épp tanul, és nem dolgozik. Enélkül a végzős középiskolások és a felsőoktatásban tanulók nem szavazhatnának, ami sok fontos szavazatot jelent.

Kívánok én is további jó munkát, és szebb jövőt!

Gábor
 
3. Olvasó:  T. Kuruc.info szerkesztők!

Összeszedésre kerültek egy fórumon, hogy melyek azok a jogi problémák amelyek életveszélyessé teszik a mindennapokat nekünk magyaroknak (pláne most a cigány polgárháború árnyékában ... melyről annyit már tudunk hogy lesz ... csak azt nem hogy mikor.)

1) magántulajdon védelme: jelenleg SEMMIT sem tehet a jogkövető állampolgár, végignézheti szomorúan ahogy kifosztják (rendőr ha van se jön)

Ezt kellene módosítani oly módon, hogy ha első felszólításra nem hagyja el a behatoló a magánterületet (kísérletet sem tesz rá, vagy támadó jelleget mutat), bármilyen fegyverrel jogszerűen fel lehet lépni az illető ellen (akár halálos fegyverrel is büntetlenül ... amerikai mintára)

2) önvédelem: persze van ma is a (gumi)jogszabály, hogy túlzott erőt alkalmazhatsz saját vagy más életének védelmében, de ezt keményebben le kell fektetni (most úgy értelmezik ahogy akarják, tehát áldozatból elkövető lesz alapból az illető ... mert itt a bűnösség vélelme van, tehát a védekezőnek kell bizonyítania igazát). Ezt kellene módosítani, hogy ha valaki kést, vascsövet, fegyvert vesz elő MÁR fennáll az önvédelem, ha túlerőben vannak szintén. Az elkövetők pedig nem garázdaságot követnek el, hanem életveszély okozása->előre kitervelt gyilkosság(i kísérlet)

3) életveszéllyel fenyegetés: most garázdaság, pedig zsarolásként kellene kezelni (pénzt vagy életet ) és halmazatilag gyilkossági kísérletként

4) terrorizmus: vasúti sínt felszedni terrorizmus, fénysorompóból ellopni az aksit szintén, telefon-internetes kábeleket lopni úgyszintén, felszedni a síncsavarokat úgyszintén ... és ennek megfelelően bánni az elkövetőkkel (mivel bomba vagy síncsavar ellopása okozta a tömegszerencsétlenséget, egyre megy)

5) 3count: amcsiknál jól bevált, hogy a harmadik komolyabb bűntényt követően automatikusan életfogytot kap az illető

6) büntetés: a fent felsoroltakra: Börtön + kényszerMUNKA (szintén amerikai mintára). Feltételes szabadlábra helyezés feltétele, hogy mennyit dolgozott börtönévei alatt. Ezzel törlesztene a társadalomnak

Tisztelettel.
4. olvasó: Tisztelt Kurucok!

Összeállítottam egy indulási anyagot, a hozzászólások alapján ki kellene fésülni, alkotmányjogásszal átnézetni és utána beadni népszavazásra.

-          Egyetért-e ön azzal, hogy csak megválasztott képviselő kerülhessen be a parlamentbe, ill. önkormányzatba, pártlistáról ne.

-          Egyetért-e ön azzal, hogy a képviselők visszahívhatók legyenek.

-          Egyetért-e ön azzal, hogy a képviselők felelősségrevonhatóak legyenek

-          Egyetért-e ön azzal, hogy a 8 általános iskolát el nem végzett állampolgárok ne szavazhassanak. (Kuruc.info: ehhez még hozzávenném azt, hogy adófizető, huzamosabb ideig adót fizetett és/vagy 18 év felett tanuló, pl. egyetemi hallgató)

-           Egyetért-e ön azzal, hogy a lakásfoglalóknak semmilyen joga ne legyen az elfoglalt ingatlan esetében.

-          Egyetért-e ön azzal, hogy az ingatlantulajdonosnak joga legyen, és  a legnagyobb védekezési erővel  megvédhesse a tulajdonát,  a fegyverhasználat,  ebben az esetben jogos önvédelemnek minősüljön.

-          Egyetért-e ön azzal, hogy a /megélhetési lopás/ 20000.-Ft-os szabálysértési összeghatár 0.-Ft.-ra módosuljon, és ezt az összeget csak a parlament módosíthassa.

-          Egyetért-e ön azzal, hogy 14 éves  büntethetőségi korhatárt 10 éves korra módosuljon.

-          Egyetért-e ön azzal, hogy a települések dönthessenek arról, hogy az emberi együttélés alapvető szabályait /törvények előírásai alapján/ be nem tartóak a településről kitilthatóak legyenek

-          Egyetért-e ön azzal, hogy 14 év alatti szexuális kapcsolat minősüljön erőszakos nemi közösülésnek.

-          Egyetért-e ön azzal, hogy az állam csak a 18 év feletti  szülést támogasson és bármilyen kedvezmény csak e fölötti szülőanyának járjon.

-          Egyetért-e ön azzal, hogy a szabályokat, törvényeket be nem tartók esetében a segély és mindenféle támogatás megvonása kötelező legyen.

-          Egyetért-e ön azzal, hogy a ki nem fizetett számlák, büntetések a segélyekből (ugyanúgy mint a fizetésből) levonhatóak legyenek.

-          Egyetért-e ön azzal, hogy a segély ne járjon alanyi jogon az legyen adható és lehessen feltételekhez szabni.

-          Egyetért-e ön azzal, hogy a családi pótlék pénzben ne legyen  kifizethető. (Detonátor)

-          Egyetért-e ön azzal, hogy  az iskolaigazgatóknak joguk és kötelességük legyen a beilleszkedni képtelen gyerekek eltávolítása a tanulni  akaró gyerekek közűl.

-          Egyetért-e ön azzal, hogy a közösségből az olyan gyerekek kitilthatók legyenek, ahol az  otthonukban olyan a higénia, amivel járványt, betegséget bevihetnek a közösségbe. (Beoltatlan kutya, WC hiánya stb)

-          Egyetért-e ön azzal, hogy aki többször bukott, és nem akar tanulni, a tanulni vágyó közösségből kitiltható legyen. (Kuruc.info: szerintem nem kellene megkövetelni a többszöri bukást, hiszen akkor pl. a bukásmentes alsóban körbeterrorizálhatnák a purdék a többieket.)

-          Egyetért-e ön azzal, hogy mindenkinek egyenlő joga legyen és szűnjön meg a pozitív diszkrimináció, mindenféle intézményével együtt.

-          Egyetért-e ön azzal, hogy az etnikai megjelölés ne csak akkor legyen feltüntetve  csak ha sérelem, vagy vélt sérelem éri, hanem minden esetben (Kuruc.info: talán ezt az utolsó pontot nem kellene hozni, mert ez alapján valóban le lehet rasszistázni a pontokat, valóban fogást lehet rajta találni.)

 Tisztelettel:
XY (Kuruc.info: Megint megkérnénk mindenkit, hogy, amennyiben aláírja levelét, közölje, lehozhatjuk-e nevét. Az ezirányu rendelkezés elmulasztása esetén minden esetben XY-t írunk.)

5. olvasó:

Tisztelt Kuruc Info!
 
Nekem is lenne néhány javaslatom:
 
0. a választójog feltételekhez kötése. Én magyar nyelv, magyar irodalom és a magyar történelem érettségi szinten való ismeretéhez kötném azt, azon túl, hogy az illetőnek aktívnak kell lennie. A társadalom által eltartottak egyértelműen NEM szavazhatnak. Ne szavazhassák meg maguknak, hogy továbbra is el kelljen tartani őket;
 
1. nyugdíjkorhatárt egységesíteni kell: meg kell szüntetni a kedvezményes kommunista nyugdíjakat, pl. 45 évesen;
 
2. az (állami) nyugdíjat maximálni kell, pl. minimálbér 1,5x-a, meg kell szüntetni a kommunisták legvégső menedékét, a 200e-300eFt-os, vagy épp a medgyessy (sicc!) 1,5millás zsebpénzét;
 
3. a sokszor kritizált jogos védelemhez való jog jó. Azonban alkalmazása következetesen (nyomásra) rossz. A jogos védelem nem azt mondja ki, hogy hagynunk kell magunkat, vagy nem védekezhetünk olyan módon, ahogy tudunk, pl. adott esetben aránytalanul. Jogos védelem:
"29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges."
Ha az elhárításhoz a támadó lelővése szükséges (mert nem vagyunk judo bajnokok), akkor azzal kell azt elhárítani. Hogy a bíróság ezt következetesen nem így értelmezi? Akkor ott a bírákkal és a kinevezésükkel van a gond.
 
4. bírói felelősségre vonás: jogszabályokkal ellentétes módon eljáró, részrehajló bírók eljárásait teljes egészében meg kell ismételni. Meg kell vizsgálni a probléma okát: rossz felkészítés, téves gyakorlat folytatása, stb. Ismétlődő esetben el kell távolítani és/vagy kártérítésre kell kötelezni őket.
 
5. visszaeső bűnözők kezelése: visszaeső bűnöző (nem kell, hogy ugyanolyan cselekményben) automatikusan kapjon életfogytiglant, amit 10-20 év letöltése után, minden jogától való megfosztás és országból való örökös kitiltásra könnyíthet, ha talál befogadó országot. Magyarországra való esetleges visszatérése esetén automatikusan halálbüntetés jár.
 
6. rabtartási körülmények szigorítása: minden rabnak saját, kb. 3x2x2,5-es cella. Kijárás nincs, semmiféle kommunikáció nincs. Napi egyszeri étkezés, vízellátás. Fűtés, légkondi nincs. Az első év(ek)ben csak Bibliát olvashat.
 
7. gyerekét ellátni nem tudó, segélyen élőtől, gyerekét nem megfelelően nevelőtől a gyereket elvenni - ahogy a kuruc.info azt már sokszor megírta. Viszont! Állami nevelésből kivett gyerek után ne járjon több támogatás, mint saját gyerek után - a "trükkösök" miatt.
 
I. NA EZ AZTÁN IGAZÁN FASISZTA, NÁCI, NYILAS, KIREKESZTŐ pont lesz:
Kérelemre felül kell vizsgálni a kommunista korszakban (tehát '45-től mostanáig), hozott ítéleteket, végzéseket, határozatokat. Amennyiben megállapítható a jogellenesség, akkor új eljárást kell lefolytatni (függetlenül attól, hogy a mostani jogszabályok erre nem adnak lehetőséget) és a jogellenessen eljárókat (függetlenül attól, hogy a mostani jogszabályok szerint már elévült volna a cselekedetük) el kell ítélni!
 
II. EZ SE KEVÉSBÉ FASISZTA:
gyereket csak az vállalhat, aki testi-lelki betegségektől mentes - tehát buzik nem, alacsony intelligenciájú cigányok nem, belterjesen szaporodó népcsoportok nem. Az ennek ellenére megszületett gyerek utána ne járjon támogatás és/vagy azt a szülőktől el kell venni.
 
III. ki kell lépni az Unióból, mert az nem szolgálja az ország érdekeit. Meg kell tiltani az itthon előállítható mezőgazdasági termékek importját. A világban egyre nő az agrárcikkek iránti igény, elégítsük ki mi azt! Agrárcikkekért vásároljunk az oroszoktól (persze ne kapolyi elvtárson keresztül) energiát, energiahordozót. Agrárcikkekért vegyünk informatikai berendezéseket. És - persze - tagadjuk meg az adósságtörlesztést, mivel amit mi vettünk fel, és mi költöttünk el, annak már a többszörösét visszafizettük. A többit kérjék a hitelezők az MSZP-től.
 
dialektika