ITT már foglalkoztunk a Drazsé – Mohácsi Viktória – Baló mesterhármas nov. 10-i műsorával (videó ITT; BBC-s sztori ITT). Azóta az MTV megjelentette a beszélgetés szöveges változatát is, amelynek releváns részét alább (az eredeti, teljes beszélgetés ITT található) idézzük és kommentáljuk. Ezek után citáljuk a 2006-os választásokon a Belvárosban SZDSZ-es színekben indult [Nagy-]Hell "Libera nos, Domine!" [Lajos] Istvánnak (róla és hasonló megnyilatkozásairól – pl.: a kesznyéteni, a birtokát védő "uborkás" bácsi "prosztó gyilkos" – EZT és EZT kell tudni) egy vadiúj, felháborítóan pimasz hazugságát is.

Rasszista kettős gyilkosság történhetett-e Nagycsécsen?

A szólás szabadsága vendégei Mohácsi Viktória, EP-képviselő, és Draskovics Tibor, igazságügyi és rendészeti miniszter

Molotov-koktél és gyilkos lövések. Nagycsécs, faluszél, romák lakta ház. Két halott. Rasszista bűntény? Uzsorások leszámolása? Akármelyik is, a gyűlöletre és a nyomor szülte kiszolgáltatottságra ezentúl fegyver a válasz?
...

Baló (Műsorvezető): - Ha jól értem, és, ha jól hallom, olvasom és nézem önt, akkor ön azt mondja, hogy majdhogynem bizonyítékai vannak arra, hogy ez egy rasszista indítékú kettős gyilkosság volt. Ez nagyon komoly állítás.

Mohácsi Viktória: - Az én állításom pontosabban úgy szólt, hogy ezek az ügyek, az általam meglátogatott 9 település köztük Nagycsécs, és ebbe a csomagba, ebbe az úgynevezett rasszista motiváció jellegű bűncselekmény csomagba tartozik. Ezekre mondom azt, nem konkrétan Nagycsécs esetében vannak ilyen bizonyítékaim, nem nekem, hanem azoknak az embereknek, akikkel együtt dolgoztam, idézőjelben, nyomozót játszottam az elmúlt fél évben. Ugyanis április óta követem az eseményeket, személyesen. És április óta az Országos Rendőr-főkapitánysággal, illetve miniszter úrral is egyszer sikerült kapcsolatba lépni, illetve telefonon beszélni ezeknek az ügyeknek a kapcsán. Szerintem ezeknél és nyilván akkor, amikor én hivatalosan megkaptam az Országos Rendőr-főkapitányságtól a választ, július közepe, vége felé, hogy ezeknél az ügyeknél nincsen semmilyen összefüggés sem a szervezett bűnözés nem fogható rá ezekre az ügyekre, sem pedig a rasszista motiváció, ez azóta egy picit és örülök annak, hogy legalább a politika már a rasszista motivációt ki meri mondani. Ugyanakkor a szakmaiság és a hatóság, rendőrség, mint nyomozó hatóság még mind a mai napig nem mondja azt ki, hogy esetleg lehetnek, vagy ne mondják ki azt, hogy van rasszista motiváció az ügyek mögött, de csak annyit, hogy vizsgálják. Egy csomó olyan eset van, ahol tévesen közöl a rendőrség kiindulópontokat történeteket, a faddi eseménynél is és azóta nem korrigálta azt sem a rendőrség, sem pedig más hatóság.

Mv.: - Bocsásson meg, ne haragudjon, hogy félbeszakítom, egy csöpp türelmét kérem miniszter úr, próbáljuk meg ezt, ön szeretném megkérni, hogy egy egyenes mondatban fogalmazza ezt meg, ön tehát arra gyanakszik, mondjuk ezt ki lehet mondani? Hogy itt egy szervezett rasszista gyűlölethullám következtében ölnek meg embereket Magyarországon?

M.V.: - Nagyon nem merem kimondani, de igen, ez a véleményem.

Mv.: - De jól értem, hogy mondjuk erre gyanakszik?

M.V.: - Igen, igen.


Ahogy látható, Mohácsi nem meri a TV nyilvánossága előtt kijelenteni ugyanazt a hazugságot, amit a BBC-nek, arra számítva, hogy azt Magyarországon úgy se olvassa senki, elsütött.

Nézzük most Hellt, aki, mint már mondtuk, az SZDSZ egyik cigányügyi megmondóembere és nem mellesleg képviselőjelöltje egy frekventált belvárosi kerületben, így amit csinál, ahogy a különböző fórumokban megnyilvánul, az a pártját minősíti. Idézzük, mit írt ITT (reakciók ITT, ITT - vigyázat: "igazhun" egy hazudozó cigányfajvédő; nem véletlenül húzta ki a gyufát hagymátvegyeneknél!):

"Ha jól fordítom [a BBC cikkében szereplő mondatot: "The Hungarian MEP, Viktoria Mohacsi, said she had evidence pointing to a "racist motivation" for the attack"], [Mohácsi] Vicának a véleménye/meggyőződése az, hogy rasszista indítékú támadás történt, nem pedig a "tudomása"."

Hát kedves pokolpista (Hell István)! Szerintem sürgősen vegye le az angolt az Ön által beszélt nyelvek zsiWiW-es listájáról. Egy ilyen hibát ugyanis még egy alapfokú nyelvvizsgával rendelkező sem csinál. Aki az "evidence"-t ("bizonyíték") "véleménynek" vagy "meggyőződésnek" "fordítja", az nemcsak hogy egyáltalán nem tud angolul, hanem még rossz helyen, rossz szónál is nyitotta ki a szótárat. Az "evidence"-nek ugyanis semmilyen olyan jelentése nincs, amelynek köze lenne a "vélemény" fogalomhoz. Csak és kizárólag "bizonyíték" (ill., igeként, "bizonyít") értelemben használatos. Tessék, meg lehet nézni bármelyik szótárat, nyomás!

Mivel valószínűtlennek tartjuk, hogy Hell nem csak hogy síkhülye az angolhoz, de még pluszban a szótárat sem tudja használni egy számára ismertelen szó jelentésének meghatározásához, arra kell következtetnünk, hogy Hell ebben az ügyben is szemérmetlenül és vastagon hazudott. Ahogy a cigányfajvédők szoktak... és még mondja valaki, hogy Hell nem nézi hülyének az olvasóit, vitapartnereit!